Osnovna škola Ksavera Šandora Gjalskog iz Zaboka ponosna je na svoje matematičare

“Na svim ekipnim natjecanjima održanima ove godine, ostvarili su odličan rezultat”

Objavljeno: 15.06.2021. zagorjeinternational

Da Osnovna škola Ksavera Šandora Gjalskog iz Zaboka ima odlične matematičare, dokaz je i činjenica da su učenici te škole sudjelovali na svim ekipnim natjecanjima koja su se ove godine održala i na svima ostvarili visoke pozicije.
Tako su na ekipnom natjecanju “Ekipa za 5+“ koje je održano u Puli, u kategoriji sedmih i osmih razreda, drugo mjesto osvojili učenici sedmog razreda Martin Vrček i Andrey Franjčec te Otto Brezak i Mia Jurina, učenici osmog razreda. Na ekipnom natjecanju Mat lige, održanom u Zagrebu, treće su mjesto u natjecanju parova osvojile učenice petog razreda, Dora Šarić i Erika Turk.
Na ekipnom natjecanju Mathema u Koprivnici, u kategoriji sedmih razreda, treće su mjesto osvojili Martin Vrček, Nela Krznar i Andrey Franjčec, a u kategoriji osmih razreda, treći su bili Mia Jurina, Otto Brezak i Ivona Bobičanec.
U svakoj se kategoriji natjecalo od 40 do 60 ekipa, a nagrađene su one koje su ostvarile prva tri mjesta.
Učenike su za ekipna natjecanja pripremale njihove učiteljice matematike Višnja Škreblin Valić, Ana Merkaš, Irena Novaković i Snježana Hrastinski – Lovrenčić.


– Pehari i medalje velika su motivacija našim učenicima, no isto tako, vrlo je važno da su svi natjecatelji dobili nova znanja i stekli nova iskustva u rješavanju problemskih zadataka timskim radom. Čestitamo svim učenicima koji su sudjelovali u ekipnim natjecanjima te predstavljali našu školu i naš grad na najljepši mogući način – poručili su iz škole.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba