IZBORNA SKUPŠTINA: Za predsjednika DVD-a Krapina izabran Vjekoslav Kranjčec

GRADONAČELNIK GREGUROVIĆ: Najveću pažnju sada treba posvetiti privlačenju novih članova, kako sve ono što je uređeno, ne bi zjapilo prazno i kako bi nabavljenu opremu imao tko koristiti

Objavljeno: 15.06.2021. zagorjeinternational

Održana je 146. redovna godišnja izborna skupština DVD-a Krapina. Radi se o najstarijem dobrovoljnom vatrogasnom društvu u Krapinsko – zagorskoj županiji i jednom od najstarijih na području RH, koje je osnovano 1875. godine.
Za predsjednika je izabran Vjekoslav Kranjčec, a za zapovjednika Mario Gerić. U Upravni odbor izabrani su Hrvoje Fabijančić, Laura Kranjčec, Slavko Presečki, Ivan Topolovec, Tomislav Topolovec, Dražen Strabić, Hinko Strahinec i Josip Vincelj, a u Zapovjedništvo Marin Bratinčević, Miljenko Buzina, Žarko Leljak, Daniel Pelin mlađi, Daniel Pelin, Tomislav Topolovec, Josip Vincelj i Ivan Zemljić.
Izabrani su i članovi Nadzornog odbora u sastavu Mirko Gretić, Dražen Kantolić i Stjepan Vuzem (predsjednik).

Spomenice i medalje

Na skupštini su podijeljena i priznanja zaslužnim članovima DVD-a. Spomenice za 10 godina u vatrogastvu dobili su Goran Blagojević, Anita Gerić, Dragutin Kozina i Ivana Nežmahen, brončane medalje Marko Dolički, Hrvoje Fabijančić, Josip Peček i Robert Ranogajec, srebrne medalje Neven Topolovec, Darko Kantolić, Dražen Kantolić, Tanja Matković, Vjekoslav Kranjčec, Mirko Golub i Romano Krstić, a srebrnu plamenicu dobio je Franjo Leljak. Skupštini su nazočili Rajko Jutriša, tajnik Vatrogasne zajednice KZŽ i gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, koji je ujedno i dugogodišnji član vatrogasnog društva, a prije odlaska na dužnost gradonačelnika 2013. godine, bio je i predsjednik DVD-a Krapina. On je čestitao novoizabranom vodstvu i zahvalio dosadašnjem te naglasio kako su proteklih godina značajna sredstva uložena u vatrogastvo na području Grada Krapine.

Prava snaga

– Dobrovoljno vatrogasno društvo Škarićevo sagradilo je novu garažu, a Dobrovoljno vatrogasno društvo Lepajci uredilo pročelje na vatrogasnom domu te dvoranu, te uređuje i dvoranu koja će biti dom za Gradski puhački orkestar Krapina. Ove godine planirana su i sredstva za uređenje pročelja i zamjenu stolarije na Vatrogasnom domu u Donjoj Šemnici, a što se tiče DVD-a Krapina, u prijašnjim godinama zamijenjeno je krovište te je uređena unutrašnjost vatrogasnog doma, a znatna sredstva uložena su u vozni park DVD-ova i JVP-a na području grada – rekao je Gregurović, istaknuvši kako će Grad nastaviti pomagati vatrogastvo jer su oni jedina prava operativna snaga koja uvijek najbrže pomaže i intervenira u svim situacijama i nepogodama.

– Iako je u proteklom vremenskom razdoblju puno uloženo u uređenje vatrogasnih domova, nabavu vozila i opreme, najveću pažnju sada treba posvetiti privlačenju novih članova, kako sve uređeno i napravljeno ne bi zjapilo prazno i da bi nabavljenu opremu imao tko koristiti. Svi napori su tu zato da se i dalje kvalitetno radi na zaštiti, spašavanju i sigurnosti naših sugrađana. Vatru gasi, brata spasi! – poručio je Gregurović.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba