"AKTIVNI U ZAJEDNICI": Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok uredila art paviljon i vrt na krovu škole

“Projekt nije značajan samo za učenike naše škole, već i za stanovnike Zaboka te se prekrasno uklapa u vizuru novog zelenog grada”

Objavljeno: 14.06.2021. zagorjeinternational

Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok organizirala je svečano predstavljanje svojeg novog art paviljona i zelenog vrta na krovu škole. Ravnateljica škole Božica Šarić otkrila je da su ova dva nova vrijedna školska sadržaja nastala u sklopu projekta koji se provodi u okviru aktivnosti “Aktivni u zajednici”, a koju je pokrenuo Grad Zabok u suradnji s Nacionalnom zakladom za civilno društvo.

Održivi razvoj

– Ovim projektom želimo spojiti ekologiju, edukativne aktivnosti i podržati ideju o održivosti u smislu razvoja cjelokupne zajednice koja se bavi zelenim ekonomijama. Jedan od osnovnih ciljeva odnosio se na umrežavanje civilnog društva i javnog sektora. Željeli smo okupiti one koji bi željeli i mogu podržati kulturu davanja za dobrobit cjelokupne zajednice i mislim da smo to i postigli. Naime, cijeli niz tvrtki iz realnog sektora pridonio je svojim novčanim donacijama ili drugim prilozima, u materijalu ili uslugama, da se ovaj projekt realizira. Glavni zadatak bio je izgradnja sjenice koja će služiti za druženje i zabavu učenika škole, ali i za odrađivanje pojedinih radionica kreativnog karaktera, edukativnih aktivnosti, umjetničkih radionica i slično. Projekt nije značajan samo za učenike naše škole, već i za stanovnike grada Zaboka te se prekrasno uklapa u vizuru novog zelenog grada. Ovamo na zabavu i druženje dolaze djeca i mladi, ali isto tako i starije osobe, koje ovdje mogu pronaći mir i odmor – istaknula je Šarić.
Gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek dodao je da realizacija ovakvih projekata potvrđuje činjenicu da je Zabok, između ostaloga, postao pravi grad mladih i za mlade.

Korak više

– Ovo je potvrda i činjenice da su se ljudi koji žive ili samo rade u Zaboku, uklopili u jedan, mogu reći, pokret koji je prisutan u gradu – pokret civilnih inicijativa, odnosno, civilnog sektora. Naš ŠUDIGO definitivno spada u sam vrh tih aktivnosti, ne samo po profesionalnom programu, nego i po onom koraku više u smislu inicijativa da ne samo obogate okruženje u kojem žive i rade, nego i da daju svoj doprinos ukupno boljim uvjetima života gradu – poručio je Hanžek.
Predstavljanju projekata nazočila je i zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek.

– Ne samo što je jedina umjetnička škola i vrlo interesantna svim mladim ljudima koji su kreativni u nekom području, ona je i vrlo aktivna u zajednici. To pokazuje njezinu društvenu angažiranost na način da oplemenjuje prostor škole, park škole, s brojnim suradnicima. Ovaj dio grada danas je jedan lijepi, urbani trg koji zasigurno nadahnjuje sve kreativce nekim novim idejama a najvažnije je da predstavlja ugodan prostor za boravak. Lijepo je kada škola u simbiozi s gradom, privatnim sektorom, organizacijama civilnog društva, oplemenjuje zajednički javni prostor – zaključila je Petek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba