PRAVI SPORTSKI DAN U ZLATARU: U sklopu "Zlatarskog ljeta" održana "Mala biciklijada", na kojoj se okupilo 97 sudionika, a angažirali su se i vatrogasci i policajci

Mještani Hlebovog Sela bicikliste počastili sokom i štruklima, a svi zainteresirani mogli su evidentirati svoje bicikle i doznati kako se zaštititi od krađe

Objavljeno: 14.06.2021. zagorjeinternational

U nedjelju je u sklopu manifestacije “Zlatarsko ljeto“ održana “Mala zlatarska biciklijada”. Kao dio projekta “Živjeti zdravo“, organizirali su je Društvo Naša djeca grada Zlatara i Zavod za javno zdravstvo grada Zagreba, uz pomoć Dobrovoljnog vatrogasnog društva Zlatar, koje je bilo zaduženo za pratnju kolone biciklista te uz podršku Policijske postaje Zlatar Bistrica, koja je u biciklijadi sudjelovala u sklopu preventivne aktivnosti “Biciklirajmo sigurno“, a koju provodi Policijska uprava krapinsko – zagorska u suradnji sa Županijskim vijećem za prevenciju u lokalnoj zajednici Krapinsko – zagorske županije.
Sudjelovalo je 97 biciklista, koji su od policijskih službenika saznali kako mogu svoje bicikle zaštiti od krađe, kako sigurno biciklirati zagorskim prometnicama, a svi zainteresirani, mogli su svoje bicikle i evidentirati. Svi koji su to učinili, dobili su naljepnicu za bicikl s evidencijskim brojem koja se lijepi na ramu bicikla, letak sa savjetima o zaštiti bicikla od krađe, kao i sa savjetima o sigurnom sudjelovanju u prometu tijekom vožnje na biciklu.
Biciklijada je startala u Parku hrvatske mladeži, gdje je i završila, a mještani Hlebovog Sela za sudionike su pripremili kolače, zagorske štruklje i sokove.
Policijski službenik za sigurnost i preventivu cestovnog prometa Policijske postaje Zlatar Bistrica Davor Klenkar, nakon završetka biciklijade, uz organizatoricu Anitu Habazin iz DND-a Zlatar, sudjelovao je u podjeli priznanja najmlađim sudionicima biciklijade.
Sudjelovala je i gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan Pentek, a pridružila se i predsjednica Gradskog vijeća Danijela Findak.
Danas će s početkom u 17 sati u Parku hrvatske mladeži biti organizirana završnica akcije “Sreća je topla šapica“, koju je provelo Društvo Naša djeca u suradnji sa Skloništem za životinje “Luč Zagorja“ i osnovnim školama.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba