Jedina hrvatska općina u kojoj se održao treći krug lokalnih izbora

Blanka Stipčić Berić nova je načelnica Kraljevca na Sutli

Objavljeno: 13.06.2021. zagorjeinternational

Žitelji jedne općine u Republici Hrvatskoj danas su po treći puta izašli na birališta kako bi izabrali osobu koja će ih voditi u naredne četiri godine. Radi se o zagorskoj općini Kraljevec na Sutli, u kojoj su se za funkciju načelnice “borile“ SDP-ova kandidatkinja Blanka Stipčić Berić te kandidatkinja grupe birača, aktualna načelnica Danijela Pongrac.

Stanovnici ove općine, za novu su načelnicu izabrali Blanku Stipčić Berić koja je osvojila 456 glasova, dok je njena protukandidatkinja osvojila samo tri glasa manje, odnosno 453 glasa.

Novoizabrana načelnica još uvijek pod dojmom pobjede, s nama je podijelila svoje viđenje ovih izbora.

– Za ne povjerovati, naprosto vrlo tijesna pobjeda. Vrlo teški izbori, dugotrajan put, puno je truda uloženo u to i uspjeli smo na kraju pobijediti, iako su se Danijela i gospodin Hrelja udružili. Sretna sam da je tako završilo- rekla nam je Blanka Stipčić Berić.

Podsjetimo, u drugom krugu zajedno s ove dvije kandidatkinje, bio je i HDZ-ov kandidat Dražen Jambrešić, a današnji treći krug lokalnih izbora održao zato što nijedna od spomenutih kandidatkinja nije osvojila više od 50 posto glasova. Naime, Blanka Stipčić Berić osvojila je 39,59 posto glasova, dok je njena protukandidatkinja osvojila 4,19 posto manje glasova, odnosno 35,40 posto glasova.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba