Održane konstituirajuće sjednice sedam vijeća mjesnih odbora na području grada Krapine

HDZ ima većinu u šest, a SDP u jednom novoizabranom krapinskom mjesnom odboru

Objavljeno: 12.06.2021. zagorjeinternational

Nakon nedavno održanih izbora za Vijeća mjesnih odbora na području grada Krapine, u srijedu su održane konstituirajuće sjednice svih sedam Vijeća za koja su održani izbori – Donja Šemnica, Škarićevo, Lepajci, Mihaljekov Jarek, Podgora, Krapinski Vidovec i Bobovje.

Gradonačelnik Krapine Zoran Gregurević čestitao je svim novoizabranim vijećnicima, ističući da su izbori za vijeća mjesnih odbora najneposredniji izbori gdje građani biraju svoje susjede, poznanike, osobe koje vrlo dobro poznaju i njima daju povjerenje za rješavanje problema u njihovom naselju.

– Mnogi govore da su izbori za mjesne odbore nepotrebni. No, mislim da se radi upravo o suprotnom jer u vijećima sjede osobe koje najbolje znaju problematiku svog naselja, svog susjedstva ili pak svoje ulice. Upravo su vijeća mjesnih odbora i izabrani vijećnici spona između gradske izvršne vlasti i građana te smo upravo na temelju njihovih iskustva i traženja realizirali i riješili brojne probleme u našem gradu na koje su nam ukazali upravo građani preko vijećnika u mjesnim odborima – poručio je Gregurević te je svim vijećima i vijećnicima poželio uspješan rad, uz poruku da su njegova vrata uvijek otvorena.

41 mjesto

Podsjetimo, na nedavnim lokalnim izborima održani su i izbori za sedam vijeća mjesnih odbora na području grada Krapine. Od ukupno 41 vijećničkog mjesta koje se biralo, HDZ je osvojio 25, SDP 9, Glas 5, HNS 1 i ZS 1. Izbori su provedenim u svim mjesnim odborima, osim mjesnog odbora Krapina, za kojeg se izbori ne održavaju u isto vrijeme kad i izbori za ostale mjesne odbore. U Mjesnom odboru Krapina većinu ima HDZ.

Na održanim izborima za MO u Donjoj Šemnici pobjedu je odnijela lista HDZ-a koja u vijeću ima tri, a lista HNS-GLAS dva mandata. Za predsjednika MO izabran je Stjepan Risek.

U MO Škarićevo HDZ je osvojio svih pet vijećničkih mjesta, a za predsjednika je izabran Marko Golub.

U MO Lepajci također je pobijedila lista HDZ-a, koja ima četiri mandata. SDP ima dva, a zajednička lista GLAS-Hrvatski laburisti jedan mandat. Za predsjednika je izabran Petar Valjavec.

Krapinski Vidovec

U Mihaljekovom Jarku HDZ je osvojio natpolovičnu većinu, odnosno četiri mandata, dok lista GLAS-Hrvatski laburisti ima tri mandata, a za predsjednika MO izabran je Marko Dolovčak.

HDZ ima većinu i u MO Podgora, odnosno četiri od sedam vijećničkih mjesta. SDP ima dva mandata te Zagorska stranka jedan. Predsjednik MO Podgora je Božo Cerovečki.

U Mjesnom odboru Bobovje HDZ ima većinu s tri mandata, dok je SDP osvojio dva vijećnička mjesta i za predsjednika MO izabran je Dragutin Benc. Jedini mjesni odbor u kojem HDZ nema većinu je onaj u Krapinskom Vidovcu. Tamo je jedan glas više od HDZ-a osvojila lista SDP-a. S tim je rezultatom ta lista dobila tri, a HDZ dva mandata te je za predsjednika izabran Davor Čavužić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba