Održana konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Zlatara

Za predsjednicu izabrana Danijela Findak, a za potpredsjednike Ivana Parlov Roksandić i Srećko Pozaić

Objavljeno: 11.06.2021. zagorjeinternational

U četvrtak je održana konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Zlatara, u kojem će u novom mandatu biti 13 vijećnika, izvještava Radio Zlatar.
Čestitke vijećnicima uputila je gradonačelnica Jasenka Auguštan Pentek, te ih pozvala na konstruktivnu suradnju u zajedničkom cilju – daljnjem razvoju Zlatara. Čestitke je uputio i pročelnik Gradskog upravnog odjela Mladen Krušelj, koji je napomenuo da se za sva pitanja mogu obratiti djelatnicima gradske uprave.
Nakon što je mandatna komisija potvrdila rezultate izbora, konstatirano je da je s liste SDP – HSU u vijeće ušlo osam vijećnika: Danijela Findak, Kazimir Sviben, Matija Ožvald, Juraj Žerjavić, Ivana Pavlov Roksandić, Damir Bručić, Stanko Majdak te Jurica Hendija, koji je imenovan umjesto gradonačelnice. S liste HDZ-a u vijeću su četiri vijećnika: Božidar Hanžek, Valentino Lisek te Srećko Pozaić i Tihomir Pazman, koji su imenovani umjesto Darinke Sviben i Marice Kesak, koje su svoje mandate stavile u mirovanje iz osobnih razloga. U Vijeću je i Davor Kljak iz Narodne stranke – Reformisti.
Sjednicu je u nastavku vodio prvi s liste predstavničke većine Stanko Majdak. Vijećnici i gradonačelnica prisegnuli su da će savjesno i odgovorno te u skladu s Ustavom i zakonima RH, a i Statuom grada Zlatara, obavljati svoje dužnosti. Za predsjednicu Gradskog vijeća izabrana je Danijela Findak, a za potpredsjednike Ivana Parlov Roksandić i Srećko Pozaić. Nakon konstituiranja, sjednica je nastavljena radnim dijelom. Usvojeno je nekoliko odluka vezanih uz nastavak kapitalnih projekata, poput uređenja Trga slobode, radova na Sokolani, izgradnje nogostupa u Varaždinskoj ulici. Također, imenovano je Povjerenstvo za potpore u poljoprivredi u kojem su Vinko Bajzek, Ivana Parlov Roksandić, Laura Bingula, Matija Ožvald i Juraj Žerjavić. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba