Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat uz Donju Stubicu, posjetio i Krapinu, gdje se susreo s gradonačelnikom Gregurovićem

“Razgovarali smo o problemima koje Grad Krapina ima s državnom imovinom, koja u ovom trenutku još nije stavljena u funkciju”

Objavljeno: 11.06.2021. zagorjeinternational

Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat u petak je posjetio i Krapinu, gdje je održao radni sastanak s gradonačelnikom Zoranom Gregurovićem.
Gradonačelnik je sastanak ocijenio vrlo dobrim i kvalitetnim, naglasivši da je bilo riječi o brojnim aktualnim temama.
– Između ostaloga, razgovarali smo o problematici procjeniteljskih povjerenstava, o problematici rješavanja imovinsko – pravnih odnosa s Republikom Hrvatskom, kao i o stavljanju u funkciju zemljišta koje je u državnom vlasništvu. Nadamo se da će se stvari po tom pitanju pokrenuti kao što je i ministar obećao jer je, nažalost, puno zemljišta na kojima bi se trebale pokrenuti javne i privatne investicije, a među njima su i zemljišta pod državnim upravljanjem. Grad ih održava, a praktički nemamo ingerencije nad njima – kazao je Gregurović
Zadovoljan sastankom je i ministar Horvat.
– Razgovarali smo o brojnim temama, s naglaskom na rješavanje svih onih problema koje grad Krapina ima s državnom imovinom koja u ovom trenutku još nije stavljena u funkciju, odnosno dinamikom dodjele predmetnog zemljišta na uporabu Gradu Krapini. Svi ovi problemi, svi procesi definirani su i evidentirani tijekom današnjeg sastanka i vjerujem da ćemo uskoro iznaći rješenje – rekao je ministar Horvat.
Istaknuo je da će svoju praksu da petkom obilazi teren i razgovara s ljudima o njihovim problemima nastaviti i dalje, bez obzira na sve druge probleme koji se u ovom trenutku rješavaju u Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba