U novomarofskom Protupožarnom centru održana primopredaja vatrogasnog vozila Vatrogasnoj zajednici grada Novog Marofa, a gradonačelnik Siniša Jenkač imenovan je počasnim članom VZ-a

“Važno je da su vatrogasci dobili svoje mjesto pod suncem. Imaju i svog državnog tajnika i zapovjedništvo te se konačno mogu razvijati kao operativni dio civilne zaštite”

Objavljeno: 10.06.2021. zagorjeinternational

U srijedu je u Protupožarnom centru u Novom Marofu upriličena primopredaja vatrogasnog vozila Vatrogasnoj zajednici grada Novog Marofa, za koje je sredstva osigurala Vatrogasna zajednica Varaždinske županije, a zbog iznimnog doprinosa vatrogastvu, počasnim je članom VZ-a imenovan gradonačelnik Siniša Jenkač.
Hrvatska vatrogasna zajednica zajedno s Vladom Republike Hrvatske sklopila je ugovor o korištenju sredstava za nabavu vatrogasnih vozila, a VZ Varaždinske županije je iz tih sredstava osigurala nabavu 10 vatrogasnih vozila, od čega je sedam kombi vozila te tri “pick-up” vozila koja odlaze u postrojbe u Novi Marof, Martijanec i Varaždin.
Predsjednik VZ-a Varaždinske županije Nedeljko Vukalović istaknuo je kako je dolazak novog vozila velika stvar za novomarofske vatrogasce.

Godišnja skupština

– Službeno vozilo koristit ćemo za vatrogasne intervencije i tehničke prirode ili za vatrogasne intervencije na teško pristupačnim terenima. Budući da je vozilo četiri s četiri, kad ga još opremimo određenom opremom, ono će biti potpuno operativno vatrogasno vozilo za sve naše potrebe kojima je namijenjeno – rekao je Vukalović.
Osim primopredaje vozila, održana je i godišnja skupština VZ-a grada Novog Marofa, na kojoj je podneseno izvješće o radu u protekloj godini i mandatnom razdoblju 2017. -2021. te je izabrano novo rukovodstvo na mandat od pet godina.
Vukalović je istaknuo da gradonačelnik Siniša Jenkač ima doista mnogo sluha za vatrogastvo te da se iz gradskog proračuna za vatrogasce osiguravaju značajna sredstva, pa su mu na simboličan način na tome željeli zahvaliti, predloživši ga za počasnog člana VZ-a, zajedno s gradskim pročelnikom Brankom Gečekom te Marijanom Gradiščakom.

Najteže zadaće

Gradonačelnik Jenkač je zahvalio vatrogascima na ukazanoj časti, istaknuvši kako je rado prihvatio novu titulu i pritom naglasio koliko je važna poveznica između VZ-a i lokalne samouprave te istaknuo zadovoljstvo novim vozilom.
– Ove godine napravili smo veliki iskorak i nabavili preko 1,5 milijun kuna vrijedno vozilo koje smo dali našim vatrogascima na upotrebu i ono je dio operativnih snaga.  Važno je da su vatrogasci dobili svoje mjesto pod suncem. Dobili su i svog državnog tajnika i zapovjedništvo. Konačno se mogu kao jedan operativni dio civilne zaštite i dalje razvijati, imati onu hijerarhiju, a upravo u ovim problematičnim situacijama, poput potresa i poplava, pokazalo se  kolika je vrijednost operativnih snaga koje mogu odraditi i najteže zadaće – rekao je Jenkač uz čestitke vatrogascima na novom vozilu i obećanje da će ih Grad Novi Marof, koji godišnje u vatrogastvo ulaže više od 900.000 kuna, nastaviti podupirati i dalje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba