NAJAVLJENO "LJETO U MARIJI BISTRICI": Posjetitelje očekuje bogat sportski, glazbeni, kazališni, ali i vjerski program

Održat će se koncerti Mejaša i Saše Lozara, igrati predstava u sklopu GFUK-a, gostovati Kerekesh Teatar, a organizirat će se i drive-in kino

Objavljeno: 10.06.2021. zagorjeinternational

U marijabistričkoj Općinskoj knjižnici i čitaonici, najavljena je ovogodišnja manifestacija “Ljeto u Mariji Bistrici“.
Manifestacija će biti organizirana u skladu s epidemiološkim mjerama, a program su predstavile stručne suradnice u općinskoj Turističkoj zajednici Marija Klenkar i Mateja Janečić – Miketić, izvještava RMB.

– Inače imamo bogatstvo događaja u periodu od tri mjeseca, no lani zbog poznate situacije imali smo dvije biciklijade i još pokoji događaj te nismo radili klasičan program. Vjerujem da će ove godine velika većina događaja biti moguća, a zapravo nadamo se i dodatnom popuštanju mjera, kako bismo program mogli izvesti u kompletnom opsegu. Najveća je dvojba oko koncerata, no oni su planirani na otvorenome i nadam se da će u planirano vrijeme njihovog održavanja, mjere biti takve da nećemo imati problema s organizacijom – rekao je načelnik Josip Milički.
Prvo događanje bit će Biciklijada “4 kapelice”, koja je na rasporedu ove nedjelje, a uz nju i tradicionalno hodočašće biciklista.
Sveta misa uz blagoslov biciklista i bicikla na prostoru crkve na otvorenom bl. Alojzija Stepinca slavit će se u 9 sati, a nakon mise od 10 sati slijedi uplata kotizacija sudionika u iznosu od 20 kuna, dok je za djecu do 15 godina besplatna.
Start biciklijade je u 10.30 sati kod crkve na otvorenome. Ruta u dužini od 14,6 kilometara prolazi neposredno uz kapelice sv. Ladislava, sv. Marije Magdalene, sv. Roka i Prasvetišta na Vinskom Vrhu, a na odmorištima je planirano osvježenje. Cilj je u Hotelu Kaj, gdje je u 13 sati predviđen ručak.

Pridržavanje uputa

Svi su sudionici biciklijade dužni strogo pridržavati se svih prometnih propisa i uputa organizatora, a sve osobe mlađe od 16 godina, obavezno moraju nositi zaštitnu kacigu tijekom cijelog trajanja biciklijade, što se preporučuje i ostalim sudionicima. Broj sudionika ograničen je na sto. Organizatori su TZ općine Marija Bistrica i Hotel Kaj, a suorganizatori Vatrogasna zajednica Marija Bistrica i Gradsko društvo Crvenog križa Donja Stubica.
Nakon biciklijade, manifestacija će se nastaviti javnom pokaznom vatrogasnom vježbom Vatrogasne zajednice općine Marija Bistrica, koja će se održati u Selnici u subotu, 19. lipnja, s početkom u 18 sati.
Planinarsko društvo “Grohot” u nedjelju, 4. srpnja, od 9 sati organizira pohod Planinarskom obilaznicom oko Marije Bistrice, a od 20 sati na središnjem bistričkom trgu, u sklopu Glumačkog festivala u Krapina, na rasporedu je predstava ”Šund naš svagdašnji”.
U subotu, 17. srpnja, od 20 sati planirana je i kazališna predstava na trgu – ”Ringišpil” Kerekesh teatra. Tradicionalna “Bistrička noć” održat će se 10. srpnja od 19 sati na trgu, uz nastup Mejaša, a dan kasnije, također na trgu, od 19 sati, održat će se tradicionalna ljetna glazbena večer uz Kulturno – umjetničko društvo ”Lovro Ježek”.

Likovna kolonija

Blagdan Majke Božje Bistričke, Dan župe i općine Marija Bistrica slavi se 13. srpnja, pa će se u predvečerje svetkovine, 12. srpnja u 20.30 sati, održati procesija sa svijećama od Marije Bistrice do Vinskog Vrha.
”Ljeto u Mariji Bistrici” nudi i Ljetno drive in kino, koje će se održati 24. srpnja i 28. kolovoza na parkiralištu na obilaznici od 20.30 sati, a 31. srpnja na Trgu u 10 sati počinje druga Ljetna bistrička likovna kolonija, a od 20 sati, na programu je jazz koncert Lele & Joea Kaplowitza.
Uoči dana pobjede i domovinske zahvalnosti, 4. kolovoza, na trgu je u planu koncert Saše Lozara, a u predvečerje svetkovine Marijina uznesenja, 14. kolovoza u 20.30 sati, na Bistričkoj kalvariji, na rasporedu je Put svjetla i procesija sa svijećama. Na trgu će se 21. kolovoza održati 7. Susret klapa.
U subotu, 4. rujna, na trgu će od 20 sati nastupati Ansambl Sudar Percussion trio, a dan kasnije na rasporedu je 15. Biciklijada Selnica – Gusakovec od 15 sati te koncert Splitskih virtuoza od 20 sati, na trgu.
Završni događaj, kada bi se trebala održati Smotra folklora, je na rasporedu u subotu, 11. rujna, s početkom u 19 sati, no, program je podložan izmjenama.
Cijeli program možete pronaći na Facebook stranici ili internetskoj stranici Turističke zajednice općine Marija Bistrica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba