Održana je konstituirajuća Sjednica Općinskog vijeća Marija Bistrice, predsjednik po treći put Teodor Švaljek

NAČELNIK MILIČKI: Vjerujem da ćemo u sljedeće četiri godine naš proračun oplemeniti dvostruko, pa i trostruko – priprema se nova EU omotnica, mi imamo spremne kapitalne projekte

Objavljeno: 09.06.2021. zagorjeinternational

U utorak je održana konstituirajuća Sjednica Općinskog vijeća Marija Bistrice, piše Radio Marija Bistrica. Za predsjednika Vijeća je po treći put izabran HDZ-ovac Teodor Švaljek, a za zamjenicu, iz redova Hrvatske stranke umirovljenika, Katica Habazin.
Pošto su vijećnici HSS-a i HNS-a za zamjenika predsjednika predlagali Juricu Mitrečića, predsjednik Vijeća i njegova zamjenica, izabrani su s osam glasova za i pet protiv.
Vijećnici i vijećnice iz vladajuće većine, HDZ-HSU su i Dubravka Bartolović, Velimir Babić, Zlatko Ivak, Ivančica Hopek – Kramar, Miroslav Štagar i Željko Novak, dok su s liste HSS-HNS, Branimira Glavica te Jurica Mitrečić i Dražen Vadlja, a s liste SDP-a Zvonko Županić i Marko Matejaš.
-Rekao bih da se u Mariji Bistrici u posljednjih četiri plus četiri godine koliko vladamo Općinom Marija Bistrica izgradilo više nego u 40 godina prije toga, počevši od 1970. do 2013. godine. Mislim da je to jako velika čast i jako veliko zadovoljstvo svih nas koji smo sudjelovali u stvaranju tih novih vrijednosti. Možemo reći da smo gotovo imovinu Općine u ovih nekoliko godina povećali za sto milijuna kuna. Mislim da smo jako visoko podigli ljestvicu općine i mislim da je to upravo veliki izazov za ovu novu generaciju, koja će vladati Općinom sljedeće četiri godine. – rekao je Teodor Švaljek.
Na Sjednici je zbog blizine Dana općine koji je 13. srpnja, izabrana Komisija za dodjelu javnih nagrada i priznanja Općine Marija Bistrica u sastavu Veljko Mahmet kao predsjednik,  Ivančica Hopek – Kramar, Katica Habazin, Branimira Glavica i Miroslav Štagar kao članovi.
Načelnik Josip Milički kojem je ovo treći mandat na čelu Općine čestitao je vijećnicima, pa rekao:
-Mislim da smo imali jako dobru viziju, ne samo ja nego svi zajedno i da su to stručne službe jako dobro popratile i rezultat je vidljiv. Proračun Općine za 2020. godinu izvršen je u rekordnom iznosu od 28 milijuna kuna. Marija Bistrica je turističko mjesto A kategorije, ima Nacionalno Svetište, koje je prije pandemije posjećivalo gotovo milijun posjetitelja, a i prošle godine broj je bio respektabilan s obzirom na pandemiju. Izvorni proračun je oko 13,5 milijuna kuna, od čega je 10 milijuna kuna rezervirano na redovite programe. Oplemeniti 13,5 milijuna kuna s 28 milijuna kuna je uistinu po meni veliki uspjeh i za nas koji smo bili u prošlom sazivu, i za stručne službe koje to prate i za mene osobno. Vjerujem da ćemo u sljedeće četiri godine tako funkcionirati i naš proračun oplemeniti dvostruko, trostruko. Priprema se nova omotnica 2021-2026. i imamo spremne kapitalne projekte, o kojima ćemo razgovarati i donositi odluke na sljedećim vijećima. Pozivam vas da jednoglasno podržite pozitivne projekte i da ih zajedno sa općinskim službama provedemo. Smatram da imamo veliku priliku iskoristiti to poglavlje i siguran sam da ćemo uspjeti i da ćemo nakon 4 godine svi biti pozitivni na naš rad– poručio je Milički.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba