ZAGORSKI PLAVCI IMALI PUNE RUKE POSLA: Tijekom vikenda utvrdili 105 prometnih prekršaja

“Rekorder” u Zlataru vozio s 2,95 promila alkohola, a još mu je i istekla vozačka, dok je najveća nepropisna brzina izmjerena u Maturovcu – 123 km/h na mjestu gdje je ograničenje 70

Objavljeno: 07.06.2021. JJ

Policijski službenici PU krapinsko – zagorske prošlog su vikenda provodili pojačani nadzor u prometu, usmjeren na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja. Utvrđeno je ukupno 105 prometnih prekršaja, od čega osam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 65 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, 11 prekršaja nekorištenja sigurnosnih pojaseva u vozilima, dva prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje i 19 ostalih prekršaja.
Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je u Zlataru, kod 44-godišnjeg vozača osobnog vozila kojemu je izmjereno 2,95 promila, a upravljao je vozilom i za vrijeme dok mu je isteklo važenje vozačke dozvole.
Vozač je zadržan u prostorijama policije do otrežnjenja, a zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv njega će biti podnesen optužni prijedlog Općinskom sudu u Zlataru.
Najveća nepropisna brzina kretanja vozila izmjerena je pak na državnoj cesti DC 507 u Maturovcu, gdje je 48-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 123 kilometra na sat, na mjestu gdje je prometnim znakom brzina ograničena na 70 kilometara na sat, zbog čega je vozaču, temeljem čl. 54. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, naplaćena novčana kazna od tisuću kuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba