Saborski zastupnik Žarko Tušek posjetio Veliko Trgovišće - s načelnikom Grebličkim razgovarao o problemu zapuštenih zemljišta u gospodarskim zonama, a istaknuo je i veliki potencijal općine

“Kapitalnim projektom elektrifikacije pruge, općina će dobiti jednu sasvim novu komponentu – doselit će se mnoge mlade obitelji, a investitori ovdje stvarati i graditi”

Objavljeno: 07.06.2021. zagorjeinternational

Saborski zastupnik Žarko Tušek posjetio je Općinu Veliko Trgovišće, gdje se susreo s načelnikom Robertom Grebličkim.

– Upoznali smo ga s projektima koji su u tijeku, s nekim stvarima u kojima bi nam mogao pomoći, a prvenstveno s problematikom gospodarskih zona, ne samo ovdje u Velikom Trgovišću, nego i u cijeloj Krapinsko – zagorskoj županiji, a mislim da i kolege u cijeloj Hrvatskoj imaju sličnih problema. Radi se o problemu zemlje koja se godinama ne koristi, znači, privatni vlasnici zemlje koja je deset i nešto više godina praktički u pustoši, a možda bi mogla imati nekakvu drugačiju notu, verziju. Treba iznaći neko rješenje, da jedinice lokalne samouprave na neki način mogu uvjetovati privatne poduzetnike da tu zemlju stave u realizaciju. Gospodin Tušek je izrazio svu potporu i ja mu na tome zahvaljujem – poručio je načelnik Greblički nakon održanog sastanka.

Klub za gospodarstvo

Tušek je zahvalio na iskazanoj želji da porazgovaraju oko ključnih tema važnih za razvoj općine Veliko Trgovišće, a Grebličkom je i čestitao na velikoj podršci birača koju je dobio na lokalnim izborima.

– Ta ga podrška obvezuje i stvara veliku odgovornost u vremenu koje je ispred nas, ali i sve nas ostale koji predstavljamo neke druge razine vlasti, kako bismo pomogli u projektima koji su važni za Veliko Trgovišće. Danas sam ovdje u svojstvu saborskog zastupnika iz Krapinsko – zagorske županije, ali s obzirom na strukturu tema koje mi je Robert predočio, mogao bih reći da progovaram i kao predsjednik Kluba za gospodarstvo Sabora Republike Hrvatske. Naime, među temama razgovora bilo je jačanje infrastrukture u poslovnim zonama te mogućnost jednog novog, možda i zakonskog ili podzakonskog okvira koji bi regulirao neiskorištenost zemljišta gospodarskih zona i brže ih stavljao u funkciju. Radi se o domeni koja je važna Odboru za gospodarstvo Hrvatskog sabora, budući da su poslovne zone jedna od ključnih tema rada i našeg odbora – rekao je Tušek, pa dodao da je Veliko Trgovišće mjesto enormne perspektive.

Sportska dvorana

– Kapitalnim projektom elektrifikacije pruge Zaprešić – Zabok, koja ide prema kraju, općina je dobila jednu sasvim novu komponentu. Prije je imala jednu jaku razvojnu komponentu u kontekstu razvoja poslovnih zona i gospodarstva, ali dolaskom pruge, mislim da će to biti mjesto gdje će se povećati intenzitet života, doseljavati mnogi ljudi, mnoge mlade obitelji stvarati svoj dom i naravno, mnogi novi investitori na neki način graditi i stvarati. Zapravo, briga o Velikom Trgovišću zajedno s načelnikom, je briga o Hrvatskom zagorju u cijelosti – istaknuo je Tušek, pa nabrojao još nekoliko važnih tema o kojima je razgovarao s načelnikom.

– Obišli smo i druge kapitalne projekte, poput sportskog parka i tematskog parka, razgovarali o perspektivi izgradnje školske sportske dvorane Osnovne škole u Dubrovčanu. To je jedna od odluka Vlade Republike Hrvatske sa sjednice u Krapini, koja se priprema za mehanizam za oporavak koji je ispred nas. Uvjeren sam da ćemo te projekte zajedničkim angažmanom iznjedriti u vremenima koja dolaze – zaključio je Žarko Tušek. (dl, jj, vc)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba