Odlični rezultati Zagoraca na 2. Brdskom maratonu Ivanec - Novi Marof

“PONOSNI SMO NA VAS”: Muška ekipa AK Zabok druga na trci Prvenstva Hrvatske u planinskom trčanju na duge staze

Objavljeno: 06.06.2021. Alen Brodar

U organizaciji AK Varaždin, održano je Prvenstvo Hrvatske u planinskom trčanju na duge staze, 2. Brdski maraton Ivanec – Novi Marof (42,2 km, 1841 metara uspona), na kojoj je muška ekipa Atletskog kluba Zabok u sastavu Marko Gorički, Krunoslav Bošnjaković, Alen Čretni, Jurica Škrlec i Damir Habijan osvojila je odlično drugo mjesto na teškoj i tehnički zahtjevnoj stazi.  

– Ovo je vjerojatno bilo posljednji puta da je održano prvenstvo u ovoj disciplini, zbog najavljenih promjena pravila u Svjetskoj atletskoj federaciji vezanih za planinsko trčanje. Ispred naše ekipe bila je SRK Alba, dok je na trećem mjestu završio domaćin AK Varaždin. U pojedinačnoj konkurenciji, najbolje pozicioniran od naših bio je Marko Gorički (4. mjesto) s vrlo malim zaostatkom za vodećima. Utrku života istrčao je Krunoslav Bošnjaković, koji se zahvaljujući pametnoj taktici smjestio na odlično sedmo mjesto (drugo mjesto u kategoriji M-20 i prvi puta među top 10 u Hrvatskoj), Alen Čretni bio je deveti, čime je opravdao očekivanja, s obzirom na to da gotovo ne trenira planinske utrke i trailove. Jurica Škrlec (25. mjesto) i Damir Habijan (60. mjesto) su junački završili utrku, unatoč grčevima koji se često pojavljuju kada se trči po ovako teškom terenu, sada još dodatno začinjenim velikim količinama blata. Na pratećoj utrci građana duljine 14 kilometara nastupili su naši članovi Damir Hršak i Marko Pečatnik. Damir je osvojio drugo mjesto u ukupnom poretku dok je Marko bio 36. u muškoj konkurenciji. Čestitke svima koji su završili utrku i donijeli već treće ekipno odličje za AK Zabok ove godine. Ponosni smo na vas! – poručuju iz AK Zabok.

Na utrci je nastupio i TK Maraton Krapina, koji je u sastavu Ante Radak, Zvonimir Vlahović i Jakov Friščić ekipno osvojio deveto mjesto. Pojedinačno, Radak je bio 29., Vlahović  35., a Friščić je osvojio 51. mjesto.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba