PRAVA DRAMA ODVIJALA SE JUČER U KRALJEVOM VRHU: Intervenirao i zagorski HGSS

Prilikom planinarenja, žena se odsklizala nekoliko desetaka metara u podnožje, a za njome je krenuo njen pas, koji je zaglavio na 20-ak metara visokoj “polici“

Objavljeno: 05.06.2021. JJ

U petak u ranim večernjim satima članovi Hrvatske gorske službe spašavanja Stanice Zlatar Bistrica zaprimili su poziv na akciju spašavanja.

Naime, prilikom planinarenja, mlađa ženska osoba se izgubila i naišla na rub kamenoloma u Kraljevom Vrhu. Pokušavajući se spustiti, poskliznula se i odsklizala nekoliko desetaka metara u podnožje. U toj po život opasnoj situaciji, srećom, nije zadobila nikakve ozljede, no, za njome je krenuo njezin pas, koji je zaglavio na dvadesetak metara visokoj “polici”.

– Kako pas nije mogao sići sam, a vlasnici nisu mogli do njega, odlučili su kontaktirati HGSS. Došavši na lokaciju, spašavatelji su se popeli do psa, kojeg su pomoću užadi osigurali za jednog od spašavatelja i zajedno s njime ga spustili na sigurno. Pas je bio jako susretljiv te mu ovim putem čestitamo na hrabrosti i zahvaljujemo što nije testirao svoje zubiće na našem kolegi. Mladoj dami ovim putem želimo sretan novi rođendan i puno šetnjica s njezinim ljubimcem po zagorskim bregima – poručili su iz HGSS-a Stanice Zlatar Bistrica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba