Zagrepčani muku muče s vranama, a sada se oglasio i Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo

“Dan ili dva izbjegavajte lokaciju gdje se nalazi gnijezdo, dok ptić ne odleti. U situaciji kada je pronađen ispali ptić, nemojte se približavati lokaciji, već je prijavite”

Objavljeno: 05.06.2021. zagorjeinternational

Zbog povećanog broja dojava građana o “napadima” vrana na ljude, oglasio se i zagrebački Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo.

Pojašnjavaju kako je razlog naseljavanja i gniježđenja vrana u gradovima siguran i konstantan izvor hrane, stoga apeliraju u svakoj prigodi na građane i predstavnike stanara na lokacijama gdje su vrane aktivne, da se okoliš oko stambenih objekata održava čistim i ne bacaju otpadci hrane, te da se kuhinjski otpad odlaže na za to predviđena mjesta. S vranama se, dodaju, postupa prema Programu zaštite divljači, a u skladu s člankom 9. Zakona o lovstvu.
 
– Ptice se zalijeću (“napadaju”) u ljude i životinje isključivo u iznimnoj situaciji, kao kad im je ugroženo mlado u gnijezdu ili je ispalo iz gnijezda, te ga tako štite. To je prirodno ponašanje životinja, stoga savjetujemo građane da dan ili dva izbjegavaju lokaciju gdje se nalazi gnijezdo dok ptić ne odleti iz gnijezda. U situaciji kada je pronađen ispali ptić, nije se poželjno približavati lokaciji, već istu prijaviti službi Gradskog skloništa za nezbrinute životinje Dumovec na tel: 01/2008-354 ili na e-mail [email protected] i [email protected] – savjetuju građanima.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba