Održana primopredaja ovlasti između novoizabranog varaždinskog župana Anđelka Stričaka i dosadašnjeg Radimira Čačića

“Nisam najbolji, najsposobniji i najsavršeniji, ali nastojat ću sa svojim timom dati sve od sebe da u idućem mandatu svi žitelji osjete iskorak na bolje“

Objavljeno: 04.06.2021. zagorjeinternational

U Županijskoj palači održana je primopredaja izvršnih ovlasti između novoizabranog varaždinskog župana Anđelka Stričaka i dosadašnjeg Radimira Čačića, sukladno Zakonu o postupku primopredaje vlasti.
Postupak primopredaje proveo se nakon što je na lokalnim izborima za novog varaždinskog župana izabran Anđelko Stričak, koji je izjavio kako su odgovornost za vođenje Županije u narednom mandatu birači povjerili koaliciji HDZ-HSLU-HSU te kako je to veliki izazov.

Ostvariv program

 – Pobjeda je zaslužena. U proteklih devet godina, kao predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Varaždinske županije, a potom i u šest godina kao saborski zastupnik obišao sam svaki kutak Varaždinske županije i razgovarao sa svima, čuo potrebe naših građana i pokušao u suradnji s koalicijskim partnerima na svim razinama, od lokalne, županijske pa do državne to riješiti. Naravno da nisam najbolji, najsposobniji i najsavršeniji, ali nastojat ću sa svojim timom dati sve od sebe da u idućem mandatu svi žitelji županije osjete iskorak na bolje – kazao je župan Stričak, pa se ukratko osvrnuo na kampanju.


– Na izbore smo izašli s ambicioznim, ali ostvarivim programom te s timom, odnosno kandidatima za koje sam siguran da taj plan mogu i provesti. Radi se u nizu investicija u zdravstvu, školstvu, cestovnoj infrastrukturi, zaštiti okoliša, sigurnosti i civilnom društvu. Vodili smo dostojanstvenu i afirmativnu kampanju koja je dala rezultate, a rezultat je izborna pobjeda, odnosno 1821 glas više od protukandidata. Hvala svim biračima na povjerenju i siguran sam da ih nećemo iznevjeriti – kazao je novi župan, istaknuvši kako je dosad uspješno surađivao sa svim načelnicima i gradonačelnicima te je uvjeren da će tako biti i dalje.
Župan je za ponedjeljak najavio i razgovore s političkim opcijama u Županijskoj skupštini oko formiranja skupštinske većine i radnih tijela.

28.002 glasa

Primopredaji su prisustvovali zamjenica župana Silvija Zagorec, predsjednica županijskog HSU-a Jadranka Bahlen, predsjednica HSLS-a Varaždinske županije i gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković i politički tajnik u Županijskoj organizaciji HDZ-a Varaždinske županije Alen Runac.
Podsjetimo, na lokalnim izborima u drugom krugu Anđelko Stričak, kao kandidat koalicije HDZ-HSLS-HSU, dobio je 28.002 glasa, a Radimir Čačić, kao kandidat Narodne stranke – Reformisti i Stranke hrvatskih umirovljenika, 26.181 glas.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba