Tijekom akcije pojačanog nadzora prometa, policija utvrdila 52 prekršaja, kroz vikend obavili i očevid kod pet nesreća

Rekorder (35) zaustavljen u Zlataru – ‘napuhao’ je 2,53 pa zaradio 10.000 kuna kazne i oduzimanje vozačke na dva mjeseca

Objavljeno: 31.05.2021. AB

Policijski službenici PU krapinsko-zagorske su i tijekom proteklog vikenda provodili pojačan nadzor u prometu, usmjeren na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja.
Utvrdili su ukupno 52 prometna prekršaja, od čega pet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 12 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, pet prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje i 30 ostalih prekršaja u prometu.

Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu bila je kod 35-godišnjeg vozača osobnog vozila, kojem je izmjereno 2,53 promila, u nadzoru prometa u Zlataru. Vozač je isključen iz prometa te mu je zbog počinjenog prekršaja uručen prekršajni nalog s novčanom kaznom od 10.000 kuna i izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom “B” kategorije u trajanju od dva mjeseca.

Inače su policajci tijekom vikenda obavili očevid kod pet prometnih nesreća s materijalnom štetom, koje su se dogodile u Desiniću i Krapini zbog neprilagođene brzine, u Donjoj Stubici zbog nepropisne radnje vozilom, u Loboru uslijed nepropisne vožnje u natrag te u Bedekovčini zbog nedržanja potrebitog razmaka između vozila. Vozač koji je skrivio tu prometnu nesreću upravljao je vozilom s 1,64 promila alkohola u organizmu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba