Uz Dan grada Donja Stubica, razgovarali smo s gradonačelnikom Nikolom Gospočićem

“DAT ĆEMO SVE OD SEBE DA OPRAVDAMO POVJERENJE”: Želja nam je pokrenuti gospodarsku zonu u Vučaku, a čeka nas i obnova zgrade POU-a i Dvorca Stubički Golubovec, koji su stradali u potresu

Objavljeno: 30.05.2021. zagorjeinternational

Donja Stubica uz blagdan Presvetog Trojstva slavi svoj dan, a tim povodom s gradonačelnikom Nikolom Gospočićem, koji je svoj novi mandat na čelu grada osigurao već u prvom krugu lokalnih izbora, razgovarali smo o projektima koji su obilježili proteklih 365 dana.

– Prošle godine asfaltirali smo devet dionica cesta, a radovi su bili vrijedni oko milijun kuna. Završili smo i nogostup prema društvenom domu u Donjoj Podgori. Radilo se o investiciji vrijednoj više od 600.000 kuna, od čega je Županijska uprava za ceste Krapinsko – zagorske županije osigurala 350.000 kuna. Izgrađena su i dva dječja igrališta, u Lepoj Vesi i Vučaku te je realizirano 375 metara nove oborinske odvodnje. Izradili smo i projektno – tehničku dokumentaciju za nogostup u Dubravačkoj ulici u dužini jednog kilometra, čija bi izgradnja uskoro trebala započeti. Kada govorimo u projektiranju, tu je i nogostup u Vukšincu u duljini 300 metara, a projektirano je i novo parkiralište kod groblja u Donjoj Stubici, koje će imati 60 parkirnih mjesta – otkrio nam je Gospočić.

12 EU projekata

Ističe i kako je u protekle četiri godini Gradu Donjoj Stubici odobreno 12 EU projekata, od kojih su svi uspješno privedeni kraju, osim tri projekta koji su također u završnoj fazi. To je rekonstrukcija stare zgrade žandarmerije, koja će biti pretvorena u Kulturno – turističko – informativni centar, zatim energetska obnova Društvenog doma u Hruševcu te rekonstrukcija parka obitelji Feller, koja bi trebala završiti do kraja ljeta.
U Donjoj Stubici su u protekle četiri godine izvršena ulaganja u vrijednosti preko 70 milijuna kuna, što s gradske razine, a što uz pomoć Županije, države i EU fondova, a s obzirom na to da gradski proračun iznosi 12 – 13 milijuna kuna, gradonačelnik ne krije svoje zadovoljstvo.
No, projektima tu nije kraj. Za Donju Stubicu vrlo je važan Znanstveno – edukativno – zabavni centar u Stubičkom Golubovcu, koji Grad realizira u suradnji s Krapinsko – zagorskom županijom, a spremna je i građevinska dozvola za rekonstrukciju Sportskog parka te dokumentacija za energetsku obnovu društvenog doma u Lepoj Vesi i za izgradnju triju nogostupa.

– Prijavili smo na natječaj i poučnu stazu “Lojzekov put” na Sljemenu, a želja nam je i pokrenuti gospodarsku zonu u Vučaku. Ona ima veliki potencijal jer je do nje došla brza cesta Zabok – Bedekovčina – otkriva Gospočić.
Zbog potresa koji je 22. ožujka 2020. godine pogodio taj grad, morat će i sanirati zgradu Pučkog otvorenog učilišta i Dvorca Stubički Golubovec, za što su od Ministarstva kulture dobili 14 milijuna kuna, točnije, Krapinsko – zagorska županija kao nositelj projekta za dvorac i Grad kao nositelj projekta za POU. Sada je najprije potrebno pripremiti projektno – tehničku dokumentaciju, a onda krenuti s radovima jer je rok za završetak 22. svibnja 2022.

Prigodna svečanost

Dan grada obilježen je u petak, svečanom dodjelom gradskih priznanja, a u nedjelju će biti proslavljena sveta misa. S obzirom na to da je na lokalnim izborima Gospočić pobijedio s najvećom prednošću od svih čelnika jedinica lokalne samouprave u Hrvatskoj, osvojivši čak 83 posto glasova, zanimalo nas je i je li očekivao takvu nadmoćnu pobjedu.

– Nisam, bilo je to iznenađenje i za mene, i koliko god da je to lijep osjećaj jer su ljudi prepoznali sve ono što smo u protekle četiri godine radili za naš grad, to je i velika obaveza jer treba opravdati takvo veliko povjerenje. No, dat ćemo sve od sebe da realiziramo projekte i opravdamo ovih 83 posto – zaključuje Nikola Gospočić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba