Rezultati poznati za 15- 20 minuta

Od petka će u svim ljekarnama diljem Hrvatske biti dostupni kućni antigenski testovi

Objavljeno: 27.05.2021. zagorjeinternational

U Hrvatsku je stigla prva pošiljka kućnih antigenskih testova na koronavirus, a od sutra bi oni trebali biti dostupni u  ljekarnama diljem Lijepe naše. To su prvi testovi koji su prijavljeni i odobreni od strane HALMED-a, a  koje je odobrila i Europska unija.

Testovi su namijenjeni za samotestiranje, stoga je uputa za njihovo korištenje prilagođena korisnicima, odnosno nemedicinskom osoblju. Dakle, bris se uzima na površini nosa, na oko 2-2,5 centimetra, potom se stavlja u tekućinu, a rezultati su gotovi za 15 do 20 minuta. Njime se registrira kvalitativna prisutnost antigena.

Cijena testa u maloprodaji bit će od 75 do 85 kuna, a najveće zanimanje za sada su pokazali hotelijeri, koji test planiraju ponuditi svojim gostima. Očekivanja su da će se uskoro u Hrvatskoj pojaviti i  testovi drugih proizvođača te da će osim na nosni bris, biti i testova na slinu. Iz Nacionalnog stožera civilne zaštite najavili su da će za otprilike mjesec dana u Hrvatsku stići i Pfizerovo cjepivo za starije od 12 godina.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba