Radi se u općini Petrovsko

U tijeku je sanacija odrona u Preseki, a postavlja se i oprema za besplatni širokopojasni internet

Objavljeno: 26.05.2021. JJ

U tijeku je sanacija odrona u naselju Preseka Petrovska, odnosno, zaseoku Presečki (“Paljanski”). Kako doznajemo od v.d. načelnika Petrovskog Stjepana Krkleca, odron je ugrozio nerazvrstanu cestu u dužini 60 metara, a sanacija se vrši na način da se usporeno na stabilnom tlu izgrađuje 80 metara nove ceste, kako bi se omogućio normalan i siguran pristup zaseoku.

Očišćena je i nerazvrstana cesta u naselju Stara Ves Petrovska – zaseok Hušnjaki, od nanosa blata koje su uzrokovale obilne padaline u proteklom razdoblju te je izvršeno nasipavanje kamenim materijalom.
Postavlja se i oprema za besplatni širokopojasni internet u sklopu programa “WiFi4EU” na već ranije dogovorenim i spomenutim lokacijama. Krklec pojašnjava kako je projekt malo usporila epidemija koronavirusa.
Izvršeni su i već ranije dogovoreni radovi na nastavku izgradnje javne rasvjete u naseljima Rovno (Donje), Stara Ves Petrovska, Mala Pačetina, Svedruža, Benkovec Petrovski, Petrovsko i Slatina Svedruška, a nastavit će se u naseljima Podgaj Petrovski i Brezovica Petrovska.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba