INTERVJU: Jasmin Krizmanić, dosadašnji načelnik Gornje Stubice i kandidat HNS-a za novi mandat na čelu Općine

“Općina se vodi radom i rezultatima, moj tim ih ima. U nedjelju zaokružite broj 1 – time isključujete podjele i mržnju te podržavate projekte za daljnji razvoj Gornje Stubice”

Objavljeno: 26.05.2021. zagorjeinternational

Jasmin Krizmanić (HNS) uspješni je načelnik Gornje Stubice od 2013. godine te je trenutno u političkoj utakmici za treći mandat na čelu Općine. Protukandidat mu je Vladimir Škvorc (SDP-HSU), pred kojim mu je pobjeda u prvom krugu izmakla za samo 26 glasova, a lista koju predvodi Krizmanić (HNS – Reformisti) također je osvojila najveći broj mandata (6) u Općinskom vijeću. U intervjuu govori kako ocjenjuje dosadašnji tijek kampanje, o ostvarenim projektima u proteklom mandatu te kako vidi Gornju Stubicu za četiri godine.

Što se sve radilo u Gornjoj Stubici u proteklom četverogodišnjem mandatu?

U Gornjoj Stubici kontinuirano radimo na provedbi projekata kojima nastojimo podići standard življenja I udovoljiti potrebama mještana u svim dijelovima naše općine I ono najvažnije zadržati mlade obitelji da ovdje žive I rade. Zato sam posebno ponosan što smo uspjeli realizirati projekt izgradnje dječjeg vrtića koji će omogućiti ne samo ostanak mladih već nadam se i dolazak novih obitelji u Gornju Stubicu. Jedan od značajnijih projekata je I proširenje mjesnog groblja, zatim nastavak izgradnje Spomen hiže Rudolfa Perešina I naravno energetska obnova naše osnovne škole. Tu je još I čitav niz drugih projekata prvenstveno usmjerenih na razvoj komunalne infrastrukture, poput izgradnje nerazvrstane ceste Šagudovec – Sekirevo Selo, izgradnja nogostupa Gornja Stubica- Sveti Matej, sanacija klizišta u Slanom Potoku, modernizacija javne rasvjete, besplatan wi-fi na području općine. Da nas nije zadesio razoran potres i pandemija koja je usporila mnoge aktivnosti, mogli bismo biti zadovoljni, ovako mnogo je posla pred nama posebno u dijelu obnove oštećenih objekata ali i pomoći onim obiteljima čiji objekti su oštećeni u potresu ali isti nisu bili legalizirani. Te ljude ne smijemo zaboraviti.

Kakav je plan za Gornju Stubicu za iduće četiri godine, koji projekti očekuju Vaše sugrađane?

Cilj je završetak svih započetih projekata. Prije svega, stavljanje dječjeg vrtića u funkciju, zatim privođenje svrsi Spomen hiže Rudolfa Perešina, za koju mi je želja da postane edukativni centar o Domovinskom ratu, liku i djelu našeg Rudija, ali i o svim drugim znanim i neznanim junacima Domovinskog rata. U planu je i uređenje infrastrukture u Poslovnoj zoni “DONA”. Također, drago mi je da je prijedlog o gradnji sportske dvorane u Gornjoj Stubici, koji sam ja kao načelnik predložio Vladi RH usvojen te je odlučeno kako će se u narednom periodu i graditi. Nastavit ćemo dalje i s realizacijom projekata unaprjeđenja komunalne i cestovne infrastrukture na području općine, pa je tako u planu sanacija klizišta u naseljima Dubovec, Sveti Matej, Planina Gornja. Naravno, još jednom napominjem, prioritet je obnova objekata stradalih u potresu. Ne možemo u potpunosti biti zadovoljni ni mi, niti naši mještani oko brzine obnove, no neke stvari su se pokrenule s mrtve točke.

Kako biste ocijenili dosadašnji tijek kampanje u Gornjoj Stubici?

Uistinu sam dugo u politici i kroz svoju političku, ali i profesionalnu karijeru, imao sam priliku susretati se i raditi s ljudima različitih profila, kao i naći se u raznim okolnostima, no ono što slušam i gledam proteklih mjeseci u Gornjoj Stubici, od strane mog protukandidata, neizmjerno me žalosti. Podupirem svakog tko svojim znanjem, radom i odricanjima želi pomoći razvoju mjesta u kojem živi i spreman je preuzeti zahtjevnu ulogu vođenja općine. Veseli me kad se pred javnost izlazi s konkretnim programima i naprednim idejama jer upravo to donosi perspektivu i stvara nove prilike. No uistinu je porazno za nas kao zajednicu kad netko u nedostatku vizija i ideja, u nedostatku otvorenosti i hrabrosti, pred ljude izlazi s govorom mržnje, podjelama i netrpeljivošću. Gornja Stubica, uostalom kao i čitava Krapinsko – zagorska županija, jest mjesto gdje je svatko slobodan politički se artikulirati, ali ne vrijeđanjem i omalovažavanjem drugih. Jednostavno nema opravdanja za takvo ponašanje i postavljam pitanje mojim sumještanima, može li takva društvena klima donijeti nešto dobro u budućnosti. Mogu li mržnja, podjele i netoleriranje drugačijeg pomoći razvoju naše općine? Pristojnu i argumentiranu kritiku uvijek prihvaćam, svakog sam spreman saslušati i sa svima razgovarati, no govor mržnje i ksenofobični napadi na osobnoj razini prilično su opasna pojava i nisu i ne smiju biti osobina našeg Gupčevog kraja.

Koja je onda Vaša poruka biračima?

Dragi moji, mještanke i mještani Gornje Stubice, lokalni izbori izuzetno su važni izbori, jer na njima direktno utječemo na kvalitetu života u mjestu u kojem živimo, ali i na to kako će se naše mjesto razvijati. Kampanja se ne vodi podjelama i mržnjom, već radom i rezultatima. Smatram da smo se moj tim i ja, svojim radom, znanjem i realiziranim projektima, dokazali. Iza nas stoje rezultati, oni su vidljivi i mjerljivi. U protekle četiri godine, ali i godinama ranije, realizirali smo brojne projekte i podigli kvalitetu života u našoj općini. Složit ćete se sa mnom da je Gornja Stubica danas ljepše i ugodnije mjesto za život, no još je puno posla pred nama. U tome nam treba zajedništvo i međusobno uvažavanje. Možda i sada kad su “maske pale” je važnije nego ikad ranije, izaći na birališta i odlučiti u kakvom ćemo ozračju živjeti i raditi iduće četiri godine. Očekujem da to bude pozitivno ozračje, ono koje gradi i okuplja, a ne ono koje dijeli i ruši. Podržite moju kandidaturu za načelnika zaokruživanjem broja 1, jer time isključujete podjele i mržnju te podržavate projekte i programe za daljnji razvoj Gornje Stubice.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba