Zvonko Jutriša u drugom krugu lokalnih izbora pokušat će izboriti novi mandat na čelu svoje općine

“Nastavimo graditi još bolji i razvijeniji Hum na Sutli, na kvalitetnim i čvrstim temeljima koje smo postavili u ovih 12 godina. Izađite ponovno na izbore!”

Objavljeno: 26.05.2021. zagorjeinternational

Zvonko Jutriša, aktualni načelnik Huma na Sutli, u nedjelju će se u drugom krugu lokalnih izbora, kao kandidat grupe birača, za načelničko mjesto boriti protiv HDZ-ovog Marija Antonića. Jutriša je u prvom krugu izbora osvojio 42,63 posto, a Antonić 28,43 posto glasova. Što očekuje u drugom krugu, kako vidi razvoj Huma na Sutli u narednim godinama i što poručuje biračima, Jutriša nam je otkrio u intervjuu.

Kako komentirate rezultate prvog kruga izbora i jeste li očekivali Marija Antonića u drugom krugu?

Generalno sam predvidio drugi krug zato što su bila tri načelnička kandidata, od kojih su dvojica iz jačih političkih opcija. Za očekivati je bilo da ću u drugi krug ući s jednim od njih.

Kako biste ocijenili doprinos Marija Antonića Humu na Sutli i Krapinsko – zagorskoj županiji, kao državnog tajnika u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta, što je bio do rujna prošle godine?

Realno mi je teško dati ocjenu njegovog rada kao državnog tajnika jer nisam zamijetio njegove rezultate niti su mi poznate njegove mogućnosti, ali ni njegov osobni potencijal. Mjesto i funkcija u danom trenutku nisu dovoljni za jednu opću ocjenu. Mogu samo reći, glede Huma na Sutli, da je angažman Ministarstva minoran, a njegova uloga tajnika neznatna, s obzirom na stabilnost naših tvrtki, kao i vrhunski kadar koji upravlja i vodi te strateški opredjeljuje razvojni put humskih tvrtki na globalnom svjetskom planu. Mislim da su uglavnom svi koji su posjetili Hum, imali itekako što vidjeti i naučiti od čelnih ljudi našeg gospodarstva.

U Općinskom vijeću vaša je lista osvojila četiri mandata, kao i SDP-ova, tri ima HDZ, a dva mandata lista Marija Vidičeka. Kako očekujete da će izgledati većina u Vijeću?

Ne želim preuranjeno iznositi svoja razmišljanja, bilo bi pošteno s moje strane pričekati konačni izborni rezultat. Mogu samo reći da je u prethodnom sazivu Općinskog vijeća bilo određenih trzavica i preslagivanja, ali se i to sve brzo posložilo, a prije svega na planu ostvarenja bitnih projekata na sveopće zadovoljstvo svih nas Humčana.

Na što ste posebno ponosni što je odrađeno u vašoj općini u posljednjih godinu dana, pa i u čitavom četverogodišnjem mandatu?

U proteklom periodu od 12 godina obnašanja načelničkog mandata, u našoj su općini odrađene najznačajnije kapitalne aktivnosti. Izuzetno sam ponosan na odrađene i započete projekte u našoj općini. Uspjeli smo potpuno završiti adaptaciju Dječjeg vrtića “Balončica” i u potpunosti ga opremiti te izgraditi nova igrališta sa suvremenim spravama i opremom. Uređen je dislocirani dio dječjeg vrtića na Gornjem Humu, zavidne razine opremljenosti te sa suvremeno uređenim vanjskim igrališnim prostorom. Time smo stvorili mogućnost upisa 175 djece. Važno je reći da roditelji sudjeluju u sufinanciranju boravka u vrtiću s najnižim financijskim udjelom u cijeloj Krapinsko – zagorskoj županiji. Završili smo temeljitu rekonstrukciju općinske ceste Lupinjak – Klenovec – Taborsko u duljini od 5,5 kilometara. Završena je rekonstrukcija ceste te izgrađen nogostup kroz Prišlin te je rekonstruirana većim dijelom cesta prema Breznom i cesta Poredje – Grletinec. Odrađeno je i ukupno oko četiri kilometra “cestica” i prilaza diljem općine, kao i obnova mnogih dotrajalih. Završena je i investicija reciklažno dvorište uz već postojeći sanitarni deponij. Javna vodoopskrba i spajanje kućanstava na nju pri samom je kraju, a na postrojenje za obradu fekalnih voda spojeno je 360 domaćinstava. Izgrađeno je i novo igralište u naselju Klauže, dok je najveći dio općine pokriven novom suvremenom LED rasvjetom. Općina Hum na Sutli mojim je značajnim angažmanom u pribavljanju činjenica i valjanih argumenata nakon dužeg vremena ipak ostvarila davno priželjkivani “brdsko – planinski” status, čime je ona i jedina općina u cijeloj Krapinsko – zagorskoj županiji koja je ostvarila taj status nakon ponovne revizije.

Kako vidite Hum na Sutli za četiri godine, koji projekti očekuju vaše sugrađane?

Unutar četiri naredne godine Hum će zasigurno izgledati još ljepše. Izniman iskorak na planu jačanja i stvaranja novih boljih uvjeta za demografsku obnovu Huma su značajna financijska sredstva kao pomoć mladima za kupnju stana, kuće ili gradnju novog stambenog objekta isključivo na području općine Hum na Sutli tako, što će svaki mladi bračni par biti potpomognut s 50 tisuća kuna, a svake bi se godine predvidjela sredstva za 10 obitelji. Planirana je i aktivnost rekonstrukcije i adaptacije postojeće kinodvorane u novi multifunkcijski centar za potrebe odvijanja određenih aktivnosti i događanja namijenjenih svim generacijama. Prema dogovoru s Trgocentrom iz Zaboka, slijedi izgradnja novog mini trgovačkog centra na potezu između općinske zgrade i upravne zgrade Vetropack Straže, čime se oslobađa značajni dio prostora u našoj zgradi, a koji će se koristiti za proširenje Narodne knjižnice, a dio prostora će se urediti za potrebe generacije 60+.

U Lastinama kreće izgradnja novog objekta za potrebe svih kategorija nogometaša NK Straže. Bit će to jedan lijep suvremeni objekt, a postavit će se i reflektorsko osvjetljenje za mogućnost noćnog igranja utakmica.

Započinje i temeljita preobrazba Donjeg Huma, dakle, centra općine i novo prometno rješenje s dva rotora i spojnom cestom, uklanjanje neuglednog graničnog prijelaza i gradnja novog mini objekta te novo uređenje centra od kinodvorane i vrtića do osnovne škole.

Tu je i izgradnja novog “rotor” rješenja na skretanju prema Stražaplastici i dalje spoj na novu državnu cestu DC233 – poslovna zona Drajža, nastavak izgradnje ceste prema graničnom prijelazu Mali Tabor te nastavak rekonstrukcije ceste Gornji Hum – Druškovec – Kostel, kao i određeni parcijalni zahvati na obnovi državne ceste D207 Hum – Lupinjak.

Što biste poručili biračima?

Zahvaljujući kvalitetnim i čvrstim temeljima koje smo sagradili zajedno u ovih 12 godina, nastavimo graditi još bolji i razvijeniji Hum na Sutli. Zadržimo visoku socijalnu osjetljivost prema svim dobnim naraštajima, od novorođenih, osnovnoškolaca, studenata, pa sve do umirovljenika, za kvalitetniji život u našoj zajednici. Budimo ponosni na svoj kutak ovog divnog Zagorja. Izađimo ponovno na izbore 30. svibnja, zaokružimo broj 1 i odaberimo ono najbolje za naš Hum na Sutli!

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba