Od petka Hrvatska napokon popušta epidemiološke mjere!

Na svadbama smije biti do 120 ljudi – ali samo testiranih, cijepljenih ili onih koji su preboljeli koronu, otvaraju se restorani te se ukida zabrana privatnih okupljanja i svečanosti

Objavljeno: 26.05.2021. zagorjeinternational

U Hrvatskoj je u protekla 24 sata zabilježno 538 novih slučajeva koronavirusa, pa je trenutno aktivno 3112 slučajeva. Ukupan broj COVID pozitivnih ut RH od 25. veljače 2020. do danas je 354.921. U istom je razdoblju testirano 1.988.226 osoba. U protekla 24 sata testirano je 6830 osoba, a pozitivno je 7,9 posto uzoraka. Na bolničkom liječenju su 1034 osobe, a njih 102 na respiratoru. U odnosu na jučer, na respiratoru je deset novih pacijenata, otkrila je na press konferenciji Stožera civilne zaštite RH pomoćnica ministra zdravstva Vera Katalinić-Janković.
Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović govorio je o popuštanju mjera koje će na snazi biti od petka.
Ukida se zabrana privatnih okupljanja i svečanosti, a na pogrebima nema više ograničenja broja osoba, ali još uvijek nema izražavanja sućuti. Svečanosti i javna okupljanjima mogu trajati do 23 sata. Pekarnice će moći raditi do 23 sata. Zabrana prodaje alkoholnih pića bit će zabranjena od 23 sata do 6 ujutro.
Na svadbama će biti dozvoljeno do 120 ljudi, ali uz tri uvjeta – svi moraju biti potpuno cijepljeni ili imati dokaz da su preboljeli koronu u posljednjih šest mjeseci ili imati negativan PCR test.
Otvaraju se zatvoreni dijelovi restorana, a rad ugostiteljskih objekata produljuje se s 22 na 23 sata.
Dopustit će se i sajmovi na otvorenom, a nove će mjere na snazi biti do sredine lipnja.

Ukida se i obustava organiziranja plesnih škola te se omogućuje održavanje igraonica i radionica u zatvorenim prostorima. Zabrana treninga ostaje za školske dvorane, a u ostalim prostorima se može održavati.

Ukida se i ograničenje od 40 posto raspoloživih mjesta u javnom prijevozu, no ostaje obavezna upotreba maski. Također ostaje odredba da su maske potrebne ako se ne može održavati fizička distanca

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba