Pročitajte njezinu kratku priču o Domovinskom ratu koja je osvojila povjerenstvo

Lea Beber, učenica SŠ Pregrada, osvojila treću nagradu na natječaju Ministarstva hrvatskih branitelja

Objavljeno: 24.05.2021. zagorjeinternational

Objavljeni su rezultati trećeg po redu Javnog poziva za dodjelu nagrade za kratku priču o Domovinskom ratu za učenike srednjih škola u Republici Hrvatskoj, koji je raspisalo Ministarstvo hrvatskih branitelja.
Zainteresirani učenici svoje su uratke mogli slati od 2. veljače do 4. ožujka. Zaprimljeno je 208 kratkih priča, a treće je mjesto osvojila učenica drugog razreda Srednje škole Pregrada Lea Beber, s pričom “Deja vu“. Mentorica joj je bila profesorica Andrea Vukmanić. Pobjedu je odnijela priča “Dio mene“, učenice četvrtog razreda Gimnazije Vukovar Stelle Ristović, čija je mentorica bila profesorica Damira Nujić, dok je drugo mjesto zauzela učenica četvrtog razreda II. gimnazije Zagreb s pričom “Pet minuta“. Mentorica joj je bila profesorica Ana Širinić.
Treće mjesto su, uz Leinu, zauzele još četiri priče, a sedam je priča pohvaljeno.
Kriteriji vrednovanja bile su jezično – stilske i estetske vrijednosti, uspješnost interpretacije teme i autentičnost prijavljenog rada, a vrednovanje je obavilo Povjerenstvo za vrednovanje koje je imenovano Odlukom ministra hrvatskih branitelja. Zbog velikog broja priča, vrednovanje je ove godine obavljeno u četiri kruga u kojem se posebno vrednovalo 14 kratkih priča koje su u trećem krugu postigle najviše bodova.

Leinu priču možete pročitati ovdje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba