I krapinsko - zagorski župan Željko Kolar održao prijem za pripadnike Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade "Gromovi' koje je nedavno odlikovao predsjednik Milanović

“Velike zahvale na svemu što ste učinili u Domovinskom ratu i stvaranju hrvatske države – veselim se budućoj suradnji, jer širenje digniteta i istine o Domovinskom ratu, naš je trajni zadatak“

Objavljeno: 22.05.2021. zagorjeinternational

Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar, u petak je održao prijem za četvero pripadnika Udruge ratnih veterana druge gardijske brigade Gromovi podružnica Krapinsko-zagorske županije – Zdravka Curmana iz Oroslavja, Ivana Premrla iz Pregrade, Mirka Buzina iz Gornjeg Jesenja i Slavka Belanovića iz Bedekovčine. Njih je povodom 30. obljetnice ustroja te brigade odlikovao, Redom hrvatskog trolista, predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović. Prijemu je prisustvovao i predsjednik udruge Zvonimir Kantolić.

Župan Kolar istaknuo je kako mu je čast primiti junake koji su primili odlikovanje za hrabrost i odlučnost koju su pokazali u Domovinskom ratu, vraćajući se nakon ranjavanja u svoje postrojbe.

-Oni su ti koji su najzaslužniji za stvaranje hrvatske države. Čast mi je što sam imao priliku primiti ih, da im osobno zahvalim i čestitam na odlikovanjima. To su dečki s kojima već godinama surađujemo, koji su i dalje vrlo aktivni u radu udruge i korisni zajednici i fascinirao me jedan podatak u našem razgovoru, koji mi je iznio predsjednik Kantolić. Nakon potresa u Petrinji nazvao ih je i u roku od sat i pol vremena, od 46 članova udruge, 36 ih se odazvalo da krenu u pomoć urušenoj Petrinji. To je samo dokaz, kad je čovjek jednom junak, onda vam je uvijek junak. Velike zahvale na svemu što ste učinili u Domovinskom ratu i stvaranju hrvatske države. Veselim se našoj budućoj suradnji, jer širenje digniteta i istine o Domovinskom ratu je naš trajni zadatak, a ja vas uvjeravam da ću kao župan, kao što sam to radio dosad, učiniti sve za zajednički promoviramo istinu u Domovinskom ratu i vodimo brigu o našim hrvatskim braniteljima jer su oni to zaslužili – poručio je Kolar.

Predsjednik Udruge ratnih veterana druge gardijske brigade Gromovi podružnice KZŽ Zvonimir Kantolić čestitao je svojim kolegama i suborcima na odlikovanju te zahvalio županu na suradnji i prijemu.

-Možda će netko reći da je kasno, 25, 30 godina, ali nikad nije kasno za heroje kakvi su oni, za istinske domoljube, za istinske lokalpatriote. Sva četvorica su ranjavana u Domovinskom ratu, od toga gospodin Premrl dva puta, a gospodin Curman je stopostotni invalid Domovinskog rata. Oni u najtežim vremenima nikad nisu rekli da ne idu ili neće. Uvijek su bili na raspolaganju. Isto tako obiteljski su ljudi, aktivni članovi Udruge koji su uvijek spremni pomoći svim svojim suborcima, braniteljima, a i svim ostalim građanima našeg Zagorja i Lijepe naše – poručio je Kantolić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba