Na osmom "Bistričkom zvukoliku" nastupilo 137 solista i 61 glazbenik u 16 komornih sastava

Svi suci mladoj violinistici Lari Saliba dodijelili maksimalan broj bodova u dva kruga natjecanja, marijabistrički kvartet flauta osvojio treće mjesto

Objavljeno: 18.05.2021. zagorjeinternational

Na osmom “Bistričkom zvukoliku”, kojeg organizira Udruga “Svesvir“ Marija Bistrica,  nastupilo je 137 solista i 61 glazbenik u 16 komornih sastava, piše Radio Marija Bistrica.
Ove se godine natjecanje održalo sukladno epidemiološkim mjerama, kroz četiri dana – prva dva u Mariji Bistrici, a druga dva u Glazbenoj školi u Dugom Selu.
Sudjelovali su natjecatelji iz gotovo svih krajeva Hrvatske, od Dubrovnika do Našica, a bilo je i nastupa međunarodnog karaktera. Sastav stručnog ocjenjivačkog suda također je bio međunarodnog karaktera, a predsjednik je i ove godine bio redoviti profesor i prodekan za nastavu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, Krešimir Seletković.
Po prvi puta dogodilo se da su svi suci u dva kruga natjecanja dodijelili maksimalan broj bodova, a osvojila ih je Lara Saliba na violini, iz Glazbene škole Vatroslava Lisinskog iz Zagreba.

Zagorski učenici

U iznimnoj konkurenciji nastupilo je i 17 solista i jedan sastav iz dviju zagorskih škola. U 1. kategoriji, Magdalena Švaljek i Vida Ozimec, obje iz Osnovne glazbene škole pri OŠ Marija Bistrica, na flautama su osvojile 5., odnosno 13. mjesto.
U 2. kategoriji, Dora Šimunec na gitari iz GŠ MB bila je 9., Dora Šarić na klaviru iz OGŠ pri OŠ Ksavera Šandora Đalskog Zabok 11., a još su nastupili Lovro Špoljar, Mia Šantek i Filip Tomorad na gitarama iz bistričke škole i Katja Hren na klarinetu iz zabočke škole.
U 3. kategoriji nastupili su Matej Futivić i Petar Štaba na gitarama iz bistričke te Lana Škreblin i Ema Markuš na klarinetima iz zabočke škole.
U 4. kategoriji iz zabočke škole nastupili su David Vidović i Valentin Vid Šoštarko na klarinetima te Jurica Kotarsko na trubi, a iz bistričke Monika Jakopović na klaviru.
U 5. kategoriji natjecala se Petra Kapec iz OGŠ pri OŠ Marija Bistrica, a iz iste je škole Kvartet flauta “Take Four” osvojio 3. mjesto.

Mladi glazbenici

Svake godine, “Bistrički zvukolik” donosi i koncerte, pa su tako ove godine koncertnu sezonu otvorili mladi zagorski glazbenici Roberto Hren i Ivan Rod, a tradicionalni koncerti članova suda i pobjednika po kategorijama koji su se inače odvijali za vrijeme natjecanja, otkazani su.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba