MEDVJED KRUŽI ZAGORJEM? Nakon Đurmanca, navodno viđen i na području Desinića i Pregrade - to nam je potvrdio i Robi Antonić iz Velike Gore, koji je zamalo s njime imao bliski susret, a fotografirao je i njegove tragove

“Prijatelji su izlazili iz automobila i odjednom počeli vikati: ‘Medvjed!’ Dotrčao sam do njih, ali već se vraćao u šumu”

Objavljeno: 18.05.2021. zagorjeinternational

Medvjedi su posljednjih tjedana, čini se, glavna tema u Zagorju. Nakon što su prije desetak dana lovci objavili upozorenje građanima da bi u šumi u Maclju mogli naići na ranjenog medvjeda, kojega je 3. svibnja na staroj autocesti između pilane Župančić i skretanja za Smiljanovu grabu u pravcu Đurmanca, udario osobni automobil, medvjed je, navodno, sada viđen na drugoj lokaciji.
Naime, ovih su se dana počele širiti informacije da je medvjed viđen i u naselju Zbilj na području općine Desinić, a prošle je nedjelje navodno viđen i na području grada Pregrade, u naselju Velika Gora, što nam je potvrdio i vlasnik izletišta “Robijeva dolina”, Robi Antonić, koji je toga dana ondje boravio s nekolicinom prijatelja.

– Radili smo nešto, a kolegica je otišla po tatu u Pregradu. Kad su se vratili, izlazili su iz automobila i počeli vikati: “Medvjed!” Gledao je u njih. Dok sam ja došao do njih, već se okrenuo i vratio u šumu – kaže nam Antonić, koji je i fotografirao otisak medvjeđe šape u blatu.

Kaže kako je po tragovima shvatio da je medvjed njegovu “dolinu” posjetio i idućeg dana, u ponedjeljak.
Za sada od tamošnjih lovaca nije bilo upozorenja vezanih uz pojavu medvjeda, međutim, obitelj Antonić, ali i drugi uplašeni mještani koji žive u blizini, apeliraju na šetače da pripaze tijekom boravka u šumi jer nemaju ondje samo problema s medvjedima. Tu su i divlje svinje, koje im redovito uništavaju usjeve, a u zadnje vrijeme navodno i čagljevi.

“Robijeva dolina” u Velikoj Gori

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba