U Zagorju tijekom vikenda osam prometnih nesreća, u tri sudjelovali alkoholizirani vozači

Tri su osobe ozlijeđene prilikom slijetanja vozila u Radoboju, u Martinišću teško ozlijeđen biciklist kojemu je teretno vozilo oduzelo prednost

Objavljeno: 17.05.2021. JJ

Policijski službenici PU krapinsko – zagorske tijekom vikenda su obavili očevid kod osam prometnih nesreća, pri čemu su četiri prometne nesreće bile s materijalnom štetom.
Dogodile su se u Selnici, zbog držanja vozila preblizu desnom rubu kolnika, zatim u Velikoj Vesi, zbog nepropisnog skretanja vozilom, u Križanču, uslijed neprilagođene brzine, pri čemu je vozaču izmjereno 1,14 promila alkohola u organizmu i u Poznanovcu, gdje je do prometne nesreće došlo uslijed držanja vozila preblizu desnom rubu kolnika, a vozaču je utvrđeno 1,52 promila alkohola u organizmu.
U Martinišću je vozač teretnog vozila oduzeo prednost biciklistu, koji je zadobio teške tjelesne ozljede. U Radoboju je vozač osobnog vozila upravljao vozilom pod utjecajem alkohola, s 1,63 promila te je uslijed neprilagođene brzine sletio vozilom van kolnika. U toj su prometnoj nesreći vozač i jedan putnik u vozilu zadobili lakše tjelesne ozljede, dok je jedan putnik iz vozila zadobio teške tjelesne ozljede.
U Kraljevcu na Sutli, također uslijed neprilagođene brzine, došlo je do slijetanja vozila van kolnika, pri čemu su dvije osobe zadobile lakše tjelesne ozljede. Dvije osobe u prometnoj nesreći do koje je došlo u Svetom Križu uslijed nepropisnog pretjecanja, zadobile su lakše tjelesne ozljede.
Tijekom vikenda počinjena su dva prekršaja narušavanja javnog reda i mira, dva prekršaja iz Zakona o održivom gospodarenju otpadom, jedan prekršaj neovlaštenog posjedovanja droga te jedan prekršaj iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.
Jednako tako, tijekom vikenda dogodio se požar na teretnom automobilu parkiranom na parkiralištu u Jezeru Klanječkom, do kojeg je došlo uslijed neispravnih električnih instalacija u vozilu. Nastala je materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. Evidentirana su i tri kaznena djela krađe i jedno kazneno djelo oštećenja tuđe stvari.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba