U SPOMEN NA PRERANO PREMINULOG KOLEGU: Krapinski vatrogasci zid kod zgrade JVP-a ukrasili posebnim muralom

BIO JE DOBRI DUH DVD-a I JVP-a: “Uz privilegiju koju smo imali kaj smo bili uz tebe, postali smo bolji ljudi. Miljač, ‘bumo rešili’. Ovo je za tebe, prijatelju…”

Objavljeno: 15.05.2021. zagorjeinternational

Prije dvije godine, na inicijativu Grada Krapine, rodila se ideja o oslikavanju zida kod zgrade Javne vatrogasne postrojbe, motivima koji su vezani uz vatrogastvo. Plan je bio oslikati cijeli zid, no, pojavom koronavirusa, baš kao i puno toga, realizacija ove ideje bila je zaustavljena, a nastavljena je ove godine. Na prijedlog članova Dobrovoljnog vatrogasnog društva Krapina, izrađen je mural posvećen njihovu prerano preminulom kolegi Milivoju Hršaku.

– Milivoj je bio dobri duh Javne vatrogasne postrojbe Krapina, ali i našeg Dobrovoljnog vatrogasnog društva. Kad smo to predložili gradonačelniku Zoranu Greguroviću, koji je i sam član našeg društva, on je to odmah prihvatio. Kolega Marin Bratinčević, u suradnji sa Zlatkom Presečkim koji oslikava zid, osmislio je najbolji način koji će dočarati našeg prijatelja, kojeg nikad nećemo zaboraviti. Uvijek će biti u našim mislima i srcima – rekao nam je član DVD-a Krapina Vjekoslav Kranjčec.
Krapinski su vatrogasci fotografiju murala objavili i na svojoj Facebook stranici, uz dirljivi opis.

– Nikad prežaljen, nikad zaboravljen. Uvijek u našim mislima i srcima. Uz privilegiju koju smo imali kaj smo bili uz tebe, bili tvoji prijatelji i kolege, postali smo bolji ljudi. Miljač, “bumo rešili”. Ovo je za tebe, prijatelju… – napisali su.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba