PARALELNI INTERVJU: Jasmin Krizmanić i Robert Šplajt, HNS-ovi uspješni načelnici Gornje Stubice i Kumrovca, u utrci za novi mandate te na HNS-ovoj listi broj 5 za Županijsku skupštinu

“Lokalni izbori nisu izbor ideologija, već kvalitete života. Birajte stoga dokazane ljude koji znaju i koji će nastaviti raditi za bolje Zagorje u cijelosti”

Objavljeno: 14.05.2021. zagorjeinternational

U paralelnom intervjuu, HNS-ovi uspješni načelnici Gornje Stubice i Kumrovca, Jasmin Krizmanić i Robert Šplajt, odgovaraju na što su posebno ponosni u svojim proteklim mandatima, o HNS-ovoj politici i ‘vraćanju korijenima’ s novim predsjednikom Čurajem te kako vide svoje općine, ali i Krapinsko – zagorsku županiju za četiri godine.

Na što ste posebno ponosni što je odrađeno u vašim općinama u posljednjih godinu dana, pa i u čitavom četverogodišnjem mandatu?

ROBERT ŠPLAJT: U Kumrovcu smo u prethodne četiri godine zaista odradili brojne projekte kojima smo unaprijedili život u našoj općini. Svi su oni podjednako važni, bilo da je riječ o asfaltiranju cesta, obnovi javne rasvjete, postavljanju električne punionice, kupnje komunalne opreme ili pak velikih kapitalnih projekata poput energetske obnove i opremanja naše osnovne škole, uređenja Centra za posjetitelje, opremanja vrtića, sanacije klizišta ili rekonstrukcije nerazvrstane ceste Lončarev put. Svakako vrijedi istaknuti Kulturno – društveni dom jer nam je takav jedan objekt zaista prijeko potreban. Posebno mi je drag ovaj projekt jer su naše udruge koje su stup svake općine, dobile kvalitetan prostor.

JASMIN KRIZMANIĆ: Kontinuirano radimo na provedbi projekata kojima nastojimo podići standard življenja i udovoljiti potrebama mještana u svim dijelovima naše općine, i ono najvažnije, zadržati mlade obitelji da ovdje žive i rade. Zato sam posebno ponosan što smo uspjeli realizirati projekt izgradnje dječjeg vrtića. Jedan od značajnijih projekata je i proširenje mjesnog groblja, zatim nastavak izgradnje Spomen hiže Rudolfa Perešina i naravno energetska obnova naše osnovne škole.  Tu je i izgradnja nerazvrstane ceste Šagudovec –Sekirevo Selo, izgradnja nogostupa  Gornja Stubica – Sveti Matej, sanacija klizišta u Slanom Potoku, modernizacija javne rasvjete ili  besplatan wi-fi na području općine. Da nas nije zadesio razoran potres i pandemija koja je usporila mnoge aktivnosti, mogli bismo biti zadovoljni, ovako mnogo je posla pred nama.

HNS ima novog predsjednika, Stjepana Čuraja, koji je najavio zaokret u politici stranke, ali i vraćanje korijenima. Kako to mislite primjenjivati u svojim općinama?

ROBERT ŠPLAJT: Stjepan Čuraj je mlad i perspektivan lider koji ima jasnu viziju razvoja HNS-a  i ciljeve koji su ostvarivi, stoga je takvu osobu lako pratiti. U Kumrovcu nastavljamo kontinuitet razvojnih programa i projekata kojima ćemo podizati kvalitetu života i stvarati prilike za jačanje gospodarstva i turizma te otvaranje  novih radna mjesta. Želimo da Kumrovec bude primjer dobre prakse na svim područjima.

JASMIN KRIZMANIĆ: U HNS-u se uistinu događaju promjene i to one pozitivne. Uz postupnu transformaciju, HNS ponovno postaje točka okupljanja, ishodište umjerenih, građanskih i konkretnih politika čiji su programi realni i provedivi, a rezultati mjerljivi i u korist građana. U konačnici tako smo u Gornjoj Stubici radili do sada, tako ćemo nastaviti i dalje.

Koliko je lakše ili teže u Kumrovcu, kada se zna da načelnik nema konkurencije, ali treba motivirati glasače da izađu na izbore zbog liste za općinsko vijeće, u odnosu na Gornju Stubicu, gdje i sam načelnik ima dvoje izazivača?

ROBERT ŠPLAJT: Kampanja se vodi sve četiri godine mandata, a svojim radom, trudom i realiziranim projektima, smatram da smo se dokazali. Iza nas stoje rezultati. I zato, bitno je izaći na izbore u nedjelju, dati potporu našoj listi broj 2 za Općinsko vijeće, kako bismo nastavili dalje zajedno graditi naš Kumrovec. No, isto tako važno je i poduprijeti našu listu za Županjsku skupštinu, listu broj 5, jer ona garantira da će se takvi realni i provedivi projekti i način rada nas u Kumrovcu, moći preslikati i na razinu čitave županije.

JASMIN KRIZMANIĆ: Svi realizirani projekti i programi vidljivi su i jedino su oni mjerilo rada. Vjerujem da će moji sumještani znati vrednovati sve ono što smo proteklih godina svi zajedno radili i gradili u Gornjoj Stubici, i da će se složiti sa mnom da je Gornja Stubica danas, u odnosu na prije četiri godine,  ljepše i uređenije mjesto te da smo izgradili standarde za kvalitetniji život.

Kako vidite Kumrovec i Gornju Stubicu za četiri godine, koji projekti očekuju vaše sugrađane?

ROBERT ŠPLAJT: Ponovno smo si zadali visoke, ali ostvarive ciljeve. Naš program u Kumrovcu temelji se na osluškivanju potreba naših sumještana jer ovakva pozitivna energija koja se odvija, motivira nas da radimo i stvaramo još više i bolje. Kumrovec je svjetski kapacitet i cilj nam je da smo primjer dobre prakse.

JASMIN  KRIZMANIĆ: Cilj jest završetak svih započetih projekata, stavljanje dječjeg vrtića u funkciju, uređenje infrastrukture u Poslovnoj zoni DONA, zatim privođenje svrsi Spomen hiže Rudolfa Perešina. Također, drago mi je da je prijedlog o gradnji sportske dvorane, koji sam ja kao načelnik predložio Vladi RH, usvojen, pa će se dvorana graditi. Naravno, prioritet je i obnova objekata stradalih u potresu.  Ne možemo u potpunosti biti zadovoljni ni mi, niti naši mještani oko brzine obnove, no neke stvari su se pokrenule s mrtve točke. Ono što je svakako važno jest pomoći obiteljima čiji objekti nisu legalizirani.

Vaša poruka biračima?

ROBERT ŠPLAJT: Dragi birači, vi odlučujete tko će upravljati vašim novcem i kome ćete dati svoje povjerenje da iduće četiri  godine odlučuje o razvoju našeg Kumrovca, ali i naše županije. Podržite našu listu broj 2 u Kumrovcu i listu broj 5 za Županijsku skupštinu. Znanjem i radom za bolji Kumrovec i bolje Zagorje.

JASMIN KRIZMANIĆ:

Lokalni izbori nisu izbor ideologija, već kvalitete života. U protekle četiri godine realizirali smo brojne projekte i podigli kvalitetu života u našoj općini, no još je puno posla pred nama.  Stoga podržite moju kandidaturu za načelnika zaokruživanjem broja 2 te listu za Općinsko vijeće pod brojem 3. Također, znanjem i radom možemo i našu županiju možemo učiniti još boljom i uspješnijom, stoga podržite i listu broj 5 za Županijsku skupštinu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba