U općini Petrovsko prioritet je sanacija i modernizacija nerazvrstanih cesta, kontinuirano se gradi javna vodovodna mreža, a mnogo je ambicioznih planova i u narednom razdoblju

STJEPAN KRKLEC: Izgradit će se sportska dvorana, društveni dom u Štuparju i dječja igrališta u svim naseljima

Objavljeno: 13.05.2021. zagorjeinternational

Na području općine Petrovsko ove su se godine provodili brojni projekti, pri čemu su sanacija i modernizacija nerazvrstanih cesta, kako nam otkriva v.d. načelnika Stjepan Krklec, bili jedan od prioriteta Općine.

– Obnavljaju se i saniraju nerazvrstane ceste Podgajski – Škrnjugi – Strabići, D206 – Ovčarići (Benedikt), Rizmeki – Ovčari. Jednako tako, u tijeku je postupak javne nabave za asfaltiranje nerazvrstanih cesta u naseljima Svedruža, Podgaj Petrovski, Brezovica (Lajda) te od naselja Dunaji do granice s općinom Đurmanec. Asfaltiralo se i igralište kod Područne škole Slatina. Iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije za sanaciju i modernizaciju nerazvrstanih cesta osigurano je 550.000 kuna iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice – otkriva nam Krklec.

Problem klizišta

Probleme stvaraju i klizišta, a trenutno se radi na trećoj fazi sanacije klizišta u Gredencu, a počela je i sanacije klizišta Hršak u naselju Petrovsko, vrijedna 1.075.000 kuna, pri čemu projekt sufinanciraju Hrvatske vode u iznosu od 700.000 kuna, a Općina Petrovsko s 375.000 kuna.

– Kontinuirano gradimo i javnu vodovodnu mrežu, pa smo tako u završnoj fazi izrade projektno – tehničke dokumentacije za izgradnju vodovodne mreže Rumbaki – Bračevići te visoke zone, u dijelu naselja Benkovec, Petrovsko, Podgaj Petrovski i Brezovica Petrovska. Ukupna vrijednost ovog projekta je 17.000.000 kuna. Započelo je i proširenje groblja, dakle, izgradnja grobnih okvira i grobnica odvija se onako kako je i planirano, a uslijedit će i uređenje pristupnog puta, staza i ulaznog portala, a otkupljeno je i zemljište uz groblje na kojem će se izgraditi parkiralište – rekao nam je Krklec.
Otkrio je i koji se projekti planiraju u narednom periodu.

Potrebne izmjene

– U suradnji s državom i Županijom, izgradit će se školska sportska dvorana, za koju su bile potrebne izmjene u projektno – tehničkoj dokumentaciji kako bi se zadovoljio novi pedagoški standard te kako bi ona bila u duhu sadašnjeg i budućeg vremena, zatim izgradnja Društvenog doma Štuparje, za koji je dokumentacija spremna za prijavu na natječaj, izrada projektno – tehničke dokumentacije za prijavu na EU natječaje vezano uz ceste, lovački dom, društveno – stambena zgrada Petrovsko, a nastavit će se i sanacija i modernizacija cesta u svim naseljima. Jednako tako, sufinancirat ćemo učeničke i studentske domove, izgraditi dječja igrališta u svim naseljima te pružati pomoć starijim i socijalno ugroženim osobama – kazao je Krklec. (vc)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba