Potpisan 135.000 kuna vrijedan ugovor o sanaciji ceste u naselju Sestranec, no cesta se neće klasično asfaltirati

PO UZORU NA AUSTRIJANCE: “Lepoglava je jedan od prvih gradova na sjeveru Hrvatske u kojem će se za sanaciju cesta koristiti ova tehnologija”

Objavljeno: 13.05.2021. zagorjeinternational

Gradonačelnik Marijan Škvarić i predsjednik Uprave Colasa Hrvatska, Siniša Košćak, potpisali su 135.000 kuna vrijedan ugovor o sanaciji ceste u naselju Sestranec. Oštećena i dotrajala asfaltirana cesta bit će sanirana korištenjem nove tehnologije, odnosno smjese bitumenske emulzije i kamena, koja je znatno jeftinija od samog asfalta.

– U Lepoglavi pratimo inovativne trendove što potvrđujemo i ovim zahvatom na uređenju ceste u naselju Sestranec. Želimo građanima omogućiti da nesmetano koriste cestu koja prolazi ovim gradskim naseljem. To ćemo učiniti koristeći novu tehnologiju koja pruža dobar odnos kvalitete i cijene što je itekako važno, jer pruža mogućnost sanacije većeg broja lokalnih cesta uz znatno manji trošak. Pri tom ne umanjujemo kvalitetu sanacije – poručio je gradonačelnik Škvarić.
Inače, riječ je o tehnologiji koja se uvelike koristi u Austriji i Sloveniji, potvrdio je Košćak.

– Grad Lepoglava jedan je od prvih gradova na sjeveru Hrvatske u kojem će se za sanaciju cesta koristiti ova tehnologija koja se u velikoj mjeri već koristi u Austriji i Sloveniji. U Sloveniji su tako sanirane i ceste u pograničnom području koje graniči s Lepoglavom. I u Hrvatskoj smo na ovaj način sanirali lokalne ceste, posebice na otocima, gdje nema asfaltnih baza – rekao je Košćak, dodajući da će se sa sanacijom ceste krenuti u nadolazećim danima.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba