Kandidat HDZ-a za župana Ernest Svažić i kandidatkinja za njegovu zamjenicu Ana Kruhak u društvu načelnika Damira Beloševića obišli novi dječji vrtić u Đurmancu:

“Naš je cilj da vrtići za sve roditelje budu potpuno besplatni”

Objavljeno: 13.05.2021. zagorjeinternational

Radovi na novom Dječjem vrtiću Đurmanec pred samim su završetkom. Vrtić je opremljen namještajem, svom potrebnom opremom i igračkama, a ono što predstoji je uređenje okoliša te se do kraja lipnja očekuje ishođenje uporabne dozvole.

Građani Đurmanca dugo su čekali realizaciju ovog projekta vrijednog oko 11,3 milijuna kuna, a da je riječ o doista reprezentativnom objektu, svi se mogu uvjeriti do petka, do kada traju Dani otvorenih vrata.

Vrtić su u srijedu u društvu aktualnog načelnika i kandidata za novi mandat Damira Beloševića obišli i Ernest Svažić, HDZ-ov kandidat za krapinsko – zagorskog župana i kandidatkinja za njegovu zamjenicu Ana Kruhak.

Drugi dom djeci

–  Izgradili smo tehnološki najsuvremeniji dječji vrtić. Djeca će imati sve mogućnosti po najboljim danas mogućim uvjetima i nadam se da će uistinu biti sretna i zadovoljna provodeći vrijeme u vrtiću – rekao je Belošević dodavši da će u vrtiću svoj “drugi dom” imati 80-ero djece u četiri odgojne skupine.

– Novi će vrtić imati četiri velika vanjska dječja igrališta s prilagođenim spravama za svaku odgojnu skupinu, opremljen je po najvišim standardima i siguran sam da će mališani u njemu uživati. Radi se o investiciji od oko 11,3 milijuna kuna, od kojih je 7,4 milijuna kuna europskih sredstava, a preostalih četiri milijuna je Općine Đurmanec osigurala kreditom – kazao je Belošević.  

– Novi dječji vrtić u Đurmancu odlična je demografska mjera te jedan od primjera dobre suradnje Vlade i lokalne zajednice, koja je rezultirala izgradnjom 17 takvih vrtića na području Krapinsko  -zagorske županije, istaknuo je Ernest Svažić te nastavio:

– Svi projekti ostvareni su u suradnji općina i gradova s državnom instancom, a sve je financirano preko europskog Programa ruralnog razvoja. Radi se o uistinu ogromnom izdvajanju u povijesnim gabaritima u sferi predškolskog odgoja, međutim da bi učinak bio optimalan i da cijeli taj projekt imao maksimalan učinak za sve naše obitelji koje žive na području Krapinsko – zagorske županije, u svoj program uveli smo i sufinanciranje boravka djece u vrtićima, tako da u konačnici za roditelje sve bude besplatno – naglasio je Svažić.

Fokus s razlogom

Kruhak je dodala da su među 14 točaka HDZ-ovog programa za Zagorje jedna od najvažnijih točaka upravo besplatni vrtići.

– Na to smo stavili fokus i to s dobrim razlogom. Naime, ne možemo se više pozivati na baka – servis, nego trebamo osigurati djeci boravak u vrtiću, što će itekako pomoći roditeljima, prije svega mladim obiteljima, da se odluče imati i više djece. Na taj ćemo način i rasteretiti njihov budžet, ali im olakšati i svakodnevni život. To će nam biti jedan od najvažnijih ciljeva i maksimalno ćemo se potruditi da to i realiziramo – poručila je Kruhak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba