V.d. direktora Hrvatskih voda VGO-a Gornja Sava Tomislav Suton posjetio je općinu Đurmanec, gdje je završeno uređenje korita potoka Maceljčice, a trenutno se sanira veliko klizište u Putkovcu

U protekle četiri godine Hrvatske vode su na području Đurmanca provele projekte vrijedne preko 31 milijun kuna

Objavljeno: 12.05.2021. JJ

Vršitelj dužnosti direktora Hrvatskih voda Vodnogospodarskog odjela Gornja Sava Tomislav Suton u utorak je posjetio općinu Đurmanec. S načelnikom Damirom Beloševićem obišao je gradilišta na području općine na kojima se izvode radovi kao projekti Hrvatskih voda ili kao investicije Općine, ali uz sufinanciranje Hrvatskih voda.
Tako su, između ostaloga, ovih dana završeni radovi na uređenju korita potoka Maceljčice, nizvodno od retencije Smiljanova graba, u duljini oko 1,2 kilometra, a u tijeku je i sanacija velikog klizišta u naselju Putkovec.
Suton je rekao kako je s Općinom Đurmanec ove godine potpisan Ugovor o sufinanciranju sanacije klizišta u iznosu od 916.666 kuna, od čega Hrvatske vode sufinanciraju 60 posto, odnosno, 550.000 kuna, a u projekt je, uz sanaciju navedenog klizišta u Putkovcu, uključena i sanacija klizišta na putu prema vodospremi Đurmanec na Horvatovom bregu.
Nadalje je napomenuo kako su Hrvatske vode u protekle četiri godine uložile značajna sredstva u realizaciju projekata na području općine Đurmanec, od čega je najznačajniji projekt izgradnje retencije Smiljanova graba u vrijednosti od 19.748.000 kuna. 5,2 milijuna kuna uloženo je u regulaciju i uređenje vodotoka, 4,3 milijuna kuna u izgradnju vodoopskrbnih sustava, a 1,1 milijun kuna u sufinanciranje sanacije klizišta na nerazvrstanim cestama. Dakle, radi se o ulaganjima vrijednima više od 31 milijun kuna. Suton je pohvalio angažman Općine Đurmanec oko rješavanja imovinsko – pravnih odnosa i pripreme projektne dokumentacije te je napomenuo da je to jedna od rijetkih općina koja ima pokrivenost vodoopskrbnom mrežom na cjelokupnom području.
Načelnik je zahvalio Hrvatskim vodama na svim dosadašnjim ulaganjima u komunalnu infrastrukturu na području općine te pozvao da daljnju dobru suradnju u realizaciji projekata na području Đurmanca.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba