IZDAŠNA STIPENDIJA, NAUČNIČKA NAKNADA I SIGURNO ZAPOSLENJE: OVO JE JEDINSTVENA PRILIKA ZA UČENIKE ZAVRŠNIH RAZREDA OSNOVNE ŠKOLE!

KREATIVNI STE, PRECIZNI I AMBICIOZNI? Upišite prvi razred srednje škole za staklara ili tehničara staklarstva u Školskom centru Rogaška Slatina

Objavljeno: 12.05.2021. zagorjeinternational

Staklarna Rogaška d.o.o. poduzeće je koje u dugogodišnjoj tradiciji atraktivnim i modernim proizvodima obogaćuje domove mnogih i nudi nezaboravne poklone koji nikada ne gube sjaj. Posebnost poduzeća je u tome što ima vlastiti Školski centar i to je jedina slovenska škola koja provodi edukaciju na području staklarstva i optike. Zanimljivo, staklari ondje ne čekaju ni dana na burzi rada, a redovito se traži nova radna snaga, i to ne samo u Sloveniji, već i u Hrvatskoj, a posebno u pograničnom području Lijepe Naše.

Savršena prilika za mlade Zagorke i Zagorce, zar ne?

Raspisan natječaj

Upravo zato, Školski centar Rogaška Slatina i Staklarna Rogaška pozivaju sve zainteresirane učenike da se prijave i upišu prvi razred srednje škole trogodišnjeg programa staklar (oni koji bi se željeli školovati za zanimanje puhač stakla, brusač stakla ili upravljač staklarskim strojevima), ili četverogodišnjeg programa tehničar staklarstva u Školskom centru Rogaška Slatina, koji pohađa 250 učenika.
Svim učenicima na raspolaganju je učenički dom Školskog centra Rogaška Slatina, koji je jedan od najmodernijih domova u Sloveniji, a nudi stotinu kreveta apartmanskog tipa s kupaonicom i sanitarijama. Na svakom katu nalazi se čajna kuhinja, a učenicima je na raspolaganju i moderna kuhinja i blagovaonica, prostor za fitness i bežični internet. Velika prednost učeničkog doma njegova je fizička povezanost sa školom i činjenica da su učenicima na raspolaganju stručni djelatnici, koji im pomažu kod učenja, kako za vrijeme školskih sati, tako i izvan njih. Osim odličnih uvjeta za učenje, učenicima je u slobodno vrijeme omogućen niz aktivnosti, od sudjelovanja u domskim događanjima i kreativnim radionicama, druženja na tematskim poslijepodnevima, do obilaska izložbi, predavanja i koncerata, kao i posjeta kazališnim predstavama i filmskim projekcijama. Tjelesna aktivnost učenika potiče se organiziranjem raznih sportskih druženja, pa tako učenici mogu birati između igranja stolnog tenisa i nogometa, zumbe i fitnessa te šaha.

Online prijava

Za školsku godinu 2021./2022. poduzeće je raspisalo natječaj za upis deset učenika prvog razreda za zanimanje staklar, kojima nudi i kadrovsku stipendiju, a koja prve godine iznosi 200, druge godine 250 eura, a treće godine 270 eura.
Također, naučnik tijekom školske godine pet mjeseci provede na osposobljavanju kod poslodavca i ima pravo na naučničku nagradu, koja prve godine iznosi 250, druge 300 i treće godine 400 eura.
Obrasci za prijavu dostupni su ovdje.
Također, možete postati i jedan od nekoliko učenika Školskog centra Rogaška Slatina koji se obrazuju za zanimanje tehničar staklarstva. Pritom se dodjeljuje pet kadrovskih stipendija. Stipendija za tehničare staklarstva u prvom razredu iznosi 200, u drugom 230, u trećem do 250 i u četvrtom do 270 eura. Osim u okviru obvezne prakse, svim učenicima omogućeno je i stjecanje praktičnog iskustva i vještina u okviru prakse tijekom praznika, a najvažnije od svega jest da ih nakon završetka školovanja očekuje sigurno zaposlenje.

Više informacija možete pronaći na internetskoj stranici www.scrs.si, a prijave se šalju na adresu elektroničke pošte [email protected], zaključno do 25. svibnja 2021. Kontakt broj je 03 818 20 75.

Školski centar Rogaška pripremio je i virtualne prezentacije kako bi zainteresiranim učenicima pobliže predstavio svoje programe i način rada.

https://scrs.si/virtualni-sprehod/ – krenite u virtualni obilazak škole

https://scrs.si/informativni-dan/ – doznajte sve o informativnom danu

https://informativni-dnevi.si/park/ustanova/scrs

Najnovije po kategorijama

Mještani Hlebovog Sela bicikliste počastili sokom i štruklima, a svi zainteresirani mogli su evidentirati svoje bicikle i doznati kako se zaštititi od krađe

PRAVI SPORTSKI DAN U ZLATARU: U sklopu "Zlatarskog ljeta" održana "Mala biciklijada", na kojoj se okupilo 97 sudionika, a angažirali su se i vatrogasci i policajci

Mještani Hlebovog Sela bicikliste počastili sokom i štruklima, a svi zainteresirani mogli su evidentirati svoje bicikle i doznati kako se zaštititi od krađe

Objavljeno: 14.06.2021. zagorjeinternational
ŽELJKO KOLAR: Županija je pripremila projekte vrijedne 1,5 milijardi kuna. ZORAN GREGUROVIĆ: Mi u Gradu Krapini jedva čekamo raspisivanje natječaja

HRVATSKOJ NA RASPOLAGANJU 24,2 MILIJARDE EURA: Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU u Krapini predstavilo mogućnosti koje donosi nova europska financijska omotnica 2021. - 2027.

ŽELJKO KOLAR: Županija je pripremila projekte vrijedne 1,5 milijardi kuna. ZORAN GREGUROVIĆ: Mi u Gradu Krapini jedva čekamo raspisivanje natječaja

Objavljeno: 08.06.2021. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter