Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine posjetio Krapinske, Toplice, Lobor, Pregradu, Zlatar, Bedekovčinu i Donju Stubicu:

HORVAT: U nedjelju glasujte za ljude koji imaju viziju i razmišljaju o prosperitetu, ne samo Krapinsko – zagorske županije, već svake općine i grada

Objavljeno: 12.05.2021. zagorjeinternational

U sklopu svog boravka u Krapinsko-zagorskoj županiji, ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat u utorak je, kao što smo pisali, načelnicima deset zagorskih općina dodijelio odluke kojima su odobrena sredstva Ministarstva za sufinanciranje projekata za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva, ukupno vrijedne 1,3 milijuna kuna.
Ugovori su načelnicima uručeni u Krapinskim Toplicama, nakon čega je ministar u društvu Ernesta Svažića, HDZ-ovog kandidata za župana i kandidatkinje za njegovu zamjenicu Ane Kruhak te državnog tajnika u Ministarstvu poljoprivrede Zdravka Tušeka, obišao Pregradu, Zlatar, Donju Stubicu, Lobor i Bedekovčinu.

Dobra perspektiva

– Ovdje sam ne samo zbog ugovora i ne samo da bi se upoznao s projektima koji se provode, već i da bih dao podršku svim kandidatima HDZ-a na predstojećim lokalnim izborima. Upućujem poziv svima koji na to imaju pravo, da ove nedjelje daju glas ljudima koji imaju viziju i koji, kao što smo se danas imali prilike uvjeriti, razmišljaju ne samo o prosperitetu Krapinsko – zagorske županije, nego i svake općine i svakog grada – rekao je Horvat.

– Imao sam prilike popiti kavu i s našom kandidatkinjom za gradonačelnicu Zlatara i mogu zaključiti da HDZ ovdje ima doista dobar, uhodan tim koji ima i iskustva i mladosti i siguran sam da uz sve ove ljudi koji imaju dozu hrabrosti i veliko znanje i iskustvo, uz potporu s nacionalne razine, Krapinsko – zagorska županija ima perspektivu. Općine u kojima HDZ obnaša vlast vidljivo iskoračuju u segmentu izgradnje, ne samo komunalne, već i jedne druge infrastrukture i ovi natječaji koje raspisujemo idu u prilog tome da se taj infrastrukturni dio dovede u jedno normalno stanje što je prije moguće – rekao je ministar, obećavši maksimalnu podršku Ministarstva i cijele Vlade u pronalasku izvora financiranja u razradi projektne dokumentacije, u sređivanju imovinsko – pravnih odnosa, kako bi financijska perspektiva od 2021-2027. na područje sjeverozapadne Hrvatske donijela što više projekata.
Državni tajnik Tušek rekao je da su posljednjih dana na terenu kako bi razgovarali sa svim stranačkim kandidatima te s ljudima koji žele promjene.

Nova Bedekovčina

– Imamo sreću da razgovaramo o temama koje su iz mojeg resora, odnosno iz resora poljoprivrede i ruralnog razvoja. U Donjoj Stubici vidimo nekoliko projekata koji se financiraju iz programa ruralnog razvoja, odnosno Ministarstva poljoprivrede, ali isto tako s našim kandidatom Ivicom Kupinićem, kojem dajem apsolutnu podršku, razgovaramo o svemu onome što će biti budućnost razvoja Donje Stubice. Kad govorimo o Bedekovčini, moram reći da je upravo Ministarstvo graditeljstva i državne imovine interesantno i bitno, kako bi se naš projekt Nova Bedekovčina koji priprema naš kandidat za načelnika Željko Odak i realizirao. Tu je i projekt uređenja Bedekovčanskih jezera koji će vlada Andreja Plenkovića ugraditi u razvojni sporazum Sjeverozapad i za koji očekujemo financiranje u narednim godinama – rekao je Tušek i dodao kako mu je drago što je i na ovaj način imao priliku dati podršku i kandidatu za župana Ernestu Svažiću.
Stranačke kolege u Loboru je dočekala aktualna načelnica i kandidatkinja za novi mandat Ljubica Jembrih, koja je istaknula zadovoljstvo zbog sredstava dodijeljenih za uređenje pristupne ceste kod dječjeg vrtića Ivančice u Loboru.

– Dječji će vrtić biti otvoren u rujnu i tome se svi neizmjerno veselimo jer to je najveći projekt na području naše općine kojeg smo svi čekali i nadali mu se više od deset godina. Također, sretni smo i ponosni što smo u završnoj fazi dodjele državne imovine u vlasništvo Općine Lobor jer nama to puno znači. Važno nam je to zbog razvoja turizma čija je Strategija pri samom završetku, ali i za sportske aktivnosti na području općine Lobor – kazala je Jembrih te dodala da će u sljedećem mandatu naglasak biti na mladim obiteljima, odnosno rješavanju njihovog stambenog pitanja.
Ni Ivica Kupinić, HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Donje Stubice, nije krio zadovoljstvo što su mu stranačke kolege došle pružiti potporu.

– Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što su nas danas ovdje posjetili ministar Horvat i državni tajnik Tušek. Zajedno sa svojim timom, upoznao sam ih s projektima koje planiramo realizirati ovdje u Donjoj Stubici kada 16. svibnja pobijedimo na izborima – rekao je Kupinić.

Jasni programi

Zadovoljan i ovakvom vrstom potpore je i aktualni načelnik Općine Krapinske Toplice te kandidat za krapinsko – zagorskog župana Ernest Svažić.

– Ministarstvo graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine i Ministarstvo poljoprivrede za nas su iznimno važni, kad je u pitanju stavljanje imovine bilo države, bilo jedinica lokalne samouprave, u funkciju razvoja. Vjerujem da obojica, ministar i državni tajnik, mogu posvjedočiti da sve kandidatkinje i kandidati HDZ-a s kojima smo danas uspjeli na terenu komunicirati imaju vrlo jasne programe u kojima uistinu imaju predviđeno stavljanje te imovine u funkciju – poručio je Svažić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba