U OŠ Bedekovčina dodijeljeni ugovori korisnicima koji su ostvarili pravo na potporu Krapinsko - zagorske županije kroz participativni dječji proračun

Djeca osmislila projekte, a Županija dala novac za njihovu realizaciju – ukupno 184 tisuće kuna

Objavljeno: 12.05.2021. zagorjeinternational

U Osnovnoj školi Bedekovčina u utorak su dodijeljeni ugovori korisnicima koji su ostvarili pravo na potporu Krapinsko – zagorske županije kroz Javni poziv za prijavu prijedloga za participativni dječji proračun. Potpore je dobilo 11 korisnika, u ukupnom iznosu od 184 tisuće kuna.
Pročelnica županijskog Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu politiku, branitelje, civilno društvo i mlade Martina Gregurović Šanjug podsjetila je da je Krapinsko – zagorska županija, uz to što je uz Primorsko – goransku, bila prva županija – prijatelj djece u Hrvatskoj, sada i prva županija koja je krenula s dječjim participativnim proračunom, i to 2019. godine, kada je za tu namjenu bilo osigurano 100.000 kuna.

Za 100 posto

– Ove godine povećali smo sredstva za 100 posto. Na taj način šaljemo poruku da vjerujemo kako djeca znaju prepoznati svoje potrebe, da znaju iznaći rješenje i da na kraju znaju osmisliti i provesti akcije koje će realizirati to rješenje kojeg su se domislili. Važno je da su projekte djeca sama osmislila, inicirala ih i da će se pobrinuti za njihovo realizaciju, dok odrasli ovdje sudjeluju kao savjetnici – rekla je Gregurović Šanjug.
Sandrin Kušić, dječja načelnica Marije Bistrice, zahvalila je u ime dječjih načelnika i gradonačelnika što im je omogućeno da ostvare svoje ideje. Ravnatelj OŠ Bedekovčina Ivan Paradi poželio je okupljenima dobrodošlicu u OŠ Bedekovčina.

Participativni dječji proračun je prava stvar. Hvala Županiji što je iznašla načina i sredstava da podupla proračun – rekao je Paradi.
Pročelnica županijskog Odjela za obrazovanje, kulturu, sport i tehničku kulturu Mirjana Smičić Slovenec rekla je da se Županija trudi kroz ovakve projekte dokazati koliko joj je važno ulaganje u djecu i obrazovanje.

Ulaganje u djecu i obrazovanje ogledalo je svakog društva – zaključila je.

Dobitnici potpora

Sredstva su dobili OŠ Janka Leskovara, Pregrada, 20 tisuća kuna za projekt “Učimo na svježem zraku”; Vijeće učenika OŠ Antuna Mihanovića – Područne škole Lučelnica, 20 tisuća kuna za projekt “Lepi moj vrtić ograjen”; Vijeće učenika OŠ Đure Prejca, Desinić, 20 tisuća kuna za projekt “Neka svaki dan bude zaigran”; Dječji vrtić “Sunčica”, Krapina, 20 tisuća kuna za projekt “Igra svjetla i sjene”; OŠ Antuna Mihanovića, Petrovsko, 19.499 kuna za projekt “Učionica na otvorenom – zelena”; OŠ Bedekovčina, 17.615 kuna za projekt “Kamp OŠ Bedekovčina”; Društvo “Naša djeca” – Dječje vijeće Tuhelj, 17.084 kune za projekt “Mravčev kutak”; OŠ Zlatar Bistrica, 15 tisuća kuna za projekt “Do škole i u školi na svježem zraku!”; Vijeće učenika OŠ Marija Bistrica, 13 tisuća kuna za projekt “Amaterski radio studio ‘BOOK-sa'”; OŠ Krapinske Toplice, 11.125 kuna za projekt “Kišobran za sve” i OŠ Veliko Trgovišće, 10.800 kuna za projekt “Želim svoju školsku knjižnicu”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba