"VRIJEME JE ZA POZITIVNE PROMJENE": Mario Herak (32) iz Gornje Šemnice kandidat je HDZ-a za načelnika Radoboja

“IMAM PLAN ZA BOLJITAK RADOBOJA”: Najprije bih omogućio mladim obiteljima sufinanciranje projektne dokumentacije za izgradnju kuća i krenuo s izradom projektne dokumentacije za starački dom

Objavljeno: 11.05.2021. zagorjeinternational

Mario Herak (32) iz Gornje Šemnice kandidat je HDZ-a za načelnika Radoboja. Diplomirao je na Specijalističkom diplomskom stručnom studiju – specijalizacija graditeljstvo Tehničkog Veleučilišta u Zagrebu. Zaposlen je u privatnom poduzeću te obavlja poslove stručnog nadzora, odnosno projektiranja. Svoje znanje i iskustvo stečeno zahvaljujući dugogodišnjem radu u privatnom sektoru sada bi, kaže, želio staviti na raspolaganje svojoj općini i sumještanima, kako bi zajedno gradili bolju budućnost Radoboja.

Zašto ste odlučili ući u političku utrku?

Odlučio sam se kandidirati kako bi svoje dosadašnje iskustvo prenio mještanima te na taj način kroz razne projekte omogućio bolji i kvalitetniji život stanovnicima općine.

Što u Radoboju za vrijeme aktualnog načelnika nije učinjeno, a po vama je svakako trebalo biti?

Ono što je više nego potrebno u Radoboju, jest starački dom. Imamo puno starijih osoba kojima treba pomoći i omogućiti kvalitetnu skrb. Također, potrebno im je omogućiti i dnevni boravak, kako bi se mogli družiti i provesti starost u najboljim mogućim uvjetima. Nažalost, unatoč brojnim pitanjima upućenima na sjednicama Općinskog vijeća, do današnjeg dana nije se riješilo pitanje fekalne odvodnje. Također, nužna je i aktivacija industrijske zone Brod, mnogo je novca uloženo, a, nažalost, do danas nemamo ništa od nje. Pošto sam iz Gornje Šemnice, ne smijem zaboraviti niti energetsku obnovu našeg vatrogasnog doma. Sve ove godine su, nažalost, zaboravili na njega. Imam puno planova i treba se primiti posla.

Zašto ste bolji kandidat za prvog čovjeka Radoboja od ostalih vaših političkih oponenata?

Dolazim iz privatnog sektora. Tijekom desetogodišnjeg radnog staža rukovodio sam mnogim velikim gradilištima, a također sam i direktor projektnog ureda. Smatram da dosadašnjim iskustvom mogu učiniti više za svoj kraj. Naročito želim iskoristiti svaku mogućnost povlačenja novca iz europskih fondova. Izuzetno sam predan poslu koji radim. Mislim da svojom pozitivnom energijom i željom mogu omogućiti svojim mještanima bolji život, uz svoj stopostotni angažman oko realizacije i ostvarivanja raznih projekata.

Što ćete prvo učiniti ako postanete načelnik, a na čemu temeljite čitav četverogodišnji mandat?

Nakon što postanem načelnik, prvo ću omogućiti mladim obiteljima sufinanciranje projektne dokumentacije za izgradnju kuća, kako bi lakše aplicirali na APN kredite. Paralelno s time, krenut ću s izradom projektne dokumentacije za starački dom. Glavne smjernice mojeg programa su pronatalitetna politika, poticanje gospodarstva, razvoj komunalne infrastrukture s ciljem osnivanja komunalnog društva, kada se omoguće uvjeti, pomoć starijim osobama, OPG-ovima omogućiti pomoć kod prijave na razne natječaje, besplatan vrtić, izgradnja manjih dječjih igrališta te poticanje izgradnje kuća za odmor, kako bi i ostali građani koji nisu s našeg područja mogli uživati u prekrasnoj prirodi kojom smo okruženi.

Koja je vaša poruka biračima?

Smatram kako je vrijeme za pozitivne promjene. Pozivam sve da izađu na izbore, poštuju epidemiološke mjere i daju mi priliku da ostvarim svoje planove za boljitak mojih mještana.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba