Fakultet organizacije i informatike uključio se u Festival znanosti, programima za predškolce i školarce

Djeca sudjelovala na radionici o kulturi i običajima, a doznali su i što računala znaju o dvorcima

Objavljeno: 11.05.2021. zagorjeinternational

Kreativnost i dječje stvaralaštvo u kombinaciji s dječjom vizijom razvoja znanosti u budućnosti, sjajna su kombinacija. Stoga se svojim programom ovogodišnjem izdanju Festivala znanosti s temom “Kultura znanosti”, pridružio i Fakultet organizacije i informatike, i to s dvije radionice namijenjene upravo predškolskoj djeci, ali i školarcima.
S obzirom na epidemiološku situaciju i nemogućnost da se radionice održe kontaktno, u prostorijama Fakulteta voditelji radionica su prilagodili svoja predavanja pa je to, kažu iz fakulteta, bilo malo drugačije, ali nimalo manje zanimljivo druženje uz znanstvene teme.
Tjedan Festivala znanosti na FOI-ju započeo je radionicom “Kultura, običaji i svašta nešto”, namijenjenoj djeci predškolske dobi. Voditelj radionice bio je Ivan Malbašić, koji je radionicu smjestio u dvorišni prostor zgrade FOI-ja. Povod događaja bio je Svjetski dan kulturne raznolikosti za dijalog i razvoj, koji se obilježava 21. svibnja. Cilj ove radionice bio je djeci predškolskog uzrasta osvijestiti važnost čuvanja kulturnih dobara i njegovanja narodnih običaja, kao i ukazati im na kulturnu raznolikost u svijetu.
Program je nastavljen online predavanjem za djecu predškolske i školske dobi na temu “Što računala znaju o dvorcima?”, koju je osmislila voditeljica radionice Violeta Vidaček Hainš, psihologinja i komunikologinja, a u realizaciji radionice sudjelovali su Suzana Keglević Kozjak, kao i volonteri Centra za volontiranje i humanitarni rad FOI.
Studentski koordinator Jerry J. Antolos organizator je digitalne izložbe dječjih radova. Na online radionici djeca mogu saznati kako zaviriti u daleki dvorac, a da u stvarnosti tamo ne otputuju. Radionica je zamišljena kao virtualna šetnja dvorcima, a nakon koje su djeca pozvana da zajedno sa svojim odgajateljima i učiteljima pripreme crteže dvoraca te ih pošalju za digitalnu izložbu dječjih likovnih radova na temu “Mogu li računala odati tajne davnih vremena?” Predavanje je moguće pogledati putem poveznice.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba