U nedjelju na zagorskim prometnicama stradalo troje biciklista

U Peršavesi automobil udario biciklisticu (69), a u Vižovlju biciklisti nisu prilagodili brzinu – jedan je sletio s ceste u metalnu zaštitnu ogradu, a drugi udario u kotač njegovog bicikla i pao

Objavljeno: 10.05.2021. zagorjeinternational

U Vižovlju je u nedjelju oko 10.40 sati došlo do prometne nesreće u kojoj su dvije osobe zadobile tjelesne ozljede. Do prometne nesreće je došlo zato što 44-godišnji hrvatski državljanin i 54-godišnji hrvatski državljanin nisu prilagodili brzinu kretanja bicikla osobinama i stanju kolnika te je 44-godišnjak, krećući se nizbrdicom, prilikom ulaska u nepregledan zavoj biciklom sletio van ruba kolnika, udario u metalnu zaštitnu ogradu i nakon toga pao niz travnatu nizbrdicu, dok je zatim 54-godišnjak, također krećući se nizbrdicom, prilikom ulaska u nepregledan zavoj biciklom udario u stražnji kotač zaustavljenog bicikla koji se nalazio uz rub kolnika, izgubio nadzor nad biciklom te pao na šljunčano – travnatu površinu i udario u zaštitnu metalnu ogradu. U prometnoj nesreći 44-godišnjak je zadobio teške tjelesne ozljede, dok je 54-godišnjak zadobio lakše tjelesne ozljede. Obojica su prevezena u Opću bolnicu Zabok, gdje im je pružena liječnička pomoć te su zadržani na daljnjem liječenju.
U Peršavesi je istog dana oko 14 sati došlo do prometne nesreće u kojoj je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede. Do prometne nesreće je došlo kada se 69-godišnja hrvatska državljanka, upravljajući biciklom, ulaskom u raskrižje, prethodno nije zaustavila ispred prometnog znaka za obavezno zaustavljanje te je oduzela prednost prolaska osobnom vozilu kojim je upravljao 65-godišnji hrvatski državljanin. Tom je prilikom došlo do udara osobnog vozila u bicikl i pada vozačice bicikla na kolnik. Vozačica bicikla, 69-godišnjakinja, zadobila je teške tjelesne ozljede, prevezena je u Opću bolnicu Zabok, gdje joj je pružena liječnička pomoć te je zadržana na liječenju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba