Zagorski HNS obilježio Dan Europe

“Dosegnuti demokratski standardi i kontinuirana težnja suradnji i gospodarskom razvoju, vrijednosti su na kojima je izgrađena EU i koje trebamo promicati”

Objavljeno: 09.05.2021. zagorjeinternational

Povodom Dana Europe, koji se obilježava 9. svibnja na godišnjicu povijesne Schumanove deklaracije, svake se godine slavi mir i jedinstvo u Europi.U Kumrovcu su ga obilježili i članice i članovi HNS-a Krapinsko -zagorske župnaije.
– Dosegnuti demokratski standardi i kontinuirana težnja miru, suradnji i gospodarskom razvoju, vrijednosti su  na kojima je izgrađena Europska unija i koje trebamo njegovati i promicati i kao pojedinci i kao društvo – poručio je HNS-ov kandidat za župana Anđelko Ferek- Jambrek.
Dan Europe obilježili smo u Kumrovcu jer upravo je ovdje realizirano nekoliko kapitalnih projekata sufinanciranih sredstvima EU fondova. Takvi projekti potvrda su da se rad i znanje, ali i dobre ideje cijene i da s članstvom u velikoj europskoj obitelji imamo priliku stvoriti društvo boljih mogućnosti – rekao je tom priikom Ferek – Jambrek.
Predsjednik Županijske organizacije HNS-a, kandidat za načelnika Kumrovca i kandidat na listi broj 5 za Županijsku skupštinu, Robert Šplajt poručio je kako izbor Kumrovca za oblježavanje Dana Europe nije slučajan:
– Zahvaljujući EU fondovima i Programu ruralnog razvoja, u proteklom mandatu uspjeli smo realizirati projekt rekonstrukcije neazvrstane ceste  Lončarev put – Donji Škrnik, ukupne duljine više od 3,5 km a koji je sufinanciran sa 85 posto europskih sredstava. Riječ je o jednoj od najvećih pojedinačnih investicija u komunalnu infrastrukturu na području općine koju bez tih sredstava vjerojatno teško da bi mogli ostvariti. Hrvatska je oduvijek bila dijelom Europe i teritorijalno i civilizacijski, stoga ćemo i mi u zagorskom HNS-u nastaviti njegovati njene univerzalne vrijednosti mira, solidarnosti i zajedništva, jer jedino tako možemo stvarati moderno  građansko  društvo – zaključio je Šplajt.


Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba