Danas je Svjetski dan Crvenoga križa i Crvenoga polumjeseca

“VAŠA SU SRCA VELIKA KAO KUĆA“: Naša županija je već godinama među prve tri u RH po broju doniranih doza krvi – znatno smo iznad europskog prosjeka

Objavljeno: 08.05.2021. zagorjeinternational

Obilježava se Svjetski dan Crvenoga križa i Crvenoga polumjeseca u znak sjećanja na utemeljitelja Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Henry Dunanta koji je rođen na današnji dan. Ovim je danom, ujedno započeo i tjedan Crvenog križa.

Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar uputio je čestitku svim volonterkama i volonterima, darivateljicama i darivateljima krvi, donatorima, zaposlenicima Crvenog križa te svima koji na bilo koji način pružaju podršku humanitarnom djelovanju.

-Hvala vam na svemu što činite i na pomoći koju pružate, pogotovo onda kad je najteže. Posebnu vam zahvalu upućujem na predanosti i svemu što činite od početka pandemije COVID-19 na prvoj crti obrane od ovog nevidljivog neprijatelja, protiv kojeg bitka još uvijek nije dobivena. Na današnji dan posebno bih se zahvalio i svim darivateljicama i darivateljima krvi te njihovoj dobroti, nesebičnosti i humanosti. Vaša srca velika su kao kuća. S ponosom ističem da takvih osoba ne nedostaje na području Krapinsko – zagorske županije, što potvrđuje i činjenica da je naša županija već godinama među prve tri u Republici Hrvatskoj po broju doniranih doza krvi te smo po tim brojkama znatno iznad europskog prosjeka. Krapinsko – zagorska županija kontinuirano daje  potporu radu Društva Crvenog križa KZŽ te općinskih i gradskih organizacija Crvenog križa na području županije – za redovnu djelatnost u razdoblju od 2017. do 2021. godini, izdvojili smo 2,69 milijuna kuna a potporu ćemo nastavit pružati i ubuduće. Na samom kraju, citirao bih Jeana Henrya Dunanta, švicarskog filantropa, osnivača Crvenog Križa: Svatko može, na ovaj ili onaj način, svaki u svojoj okolini i prema svojoj snazi, u određenoj mjeri pridonijeti ovom dobrom djelu – rekao je Kolar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba