Eurozastupnik Karlo Ressler (HDZ) u Krapinskim Toplicama:

Ono što je načelnik Svažić uspio ovdje napraviti, pokazuje da je moguće poboljšati korištenje EU fondova na razini Krapinsko – zagorske županije

Objavljeno: 07.05.2021. zagorjeinternational

Na poziv Županijske organizacije HDZ-a Krapinsko – zagorske županije, općinu Krapinske Toplice u petak je posjetio zastupnik u Europskom parlamentu Karlo Ressler. Njegovi su domaćini bili v.d. predsjednika ŽO HDZ-a, aktualni načelnik i kandidat za krapinsko – zagorskog župana Ernest Svažić s kandidatkinjom za zamjenicu Anom Kruhak i predsjednik Općinskog vijeća Krapinskih Toplica te stranački kandidat za načelnika na predstojećim lokalnim izborima Zvonko Očić.
Obilazak je započeo kod reciklažnog dvorišta u Krapinskim Toplicama, a Svažić je Resslera upoznao s realiziranim projektima i planovima za buduće razdoblje te s činjenicom da je Općina Krapinske Toplice prve europske novce povukla upravo za projekte zaštite okoliša:

Jedinstveni projekt

– Tako je financirano i ovo reciklažno dvorište te mi je izuzetno drago da nam je u posjet došao naš europarlamentarac Karlo Resler kojem prezentiramo projekte koje smo uspjeli realizirati uz pomoć europskih sredstava – kazao je Svažić.

Istaknuo je i da je jedan od velikih projekata u okviru Programa ruralnog razvoja izgradnja vatrogasnog doma.

– Vatrogasni je dom pred otvaranjem, a na 11.000 kvadrata u toj komunalnoj zoni na ulazu u Krapinske Toplice sve će biti realizirano uz pomoć europskih sredstava – naglasio je Svažić.
Zvonko Očić istaknuo je kako je posjet Resslera dao dodatnu podršku i motivaciju za buduće apliciranje na natječaje iz fondova EU, za projekte koji će doprinijeti razvoju Krapinskih Toplica.

– Reciklažno dvorište je otvoreno prije dvije godine i ono je u prvom mandatu našeg načelnika Ernesta Svažića projektirano i unatoč dosta otpora Općinskog vijeća uspio je to progurati, a danas smo svjedoci toga da je priprema tog projekta itekako imala smisla – rekao je Očić.
Govoreći o Vatrogasnom domu, istaknuo je da je riječ o zahtjevnom projektu, jedinstvenom u sjeverozapadnom dijelu Hrvatske.

– Uz maksimalan angažman uspjeli smo realizirati ovaj projekt i povući maksimalna sredstva iz EU fondova u iznosu od 7,5 milijuna kuna. Budući da je ukupna vrijednost projekta 9,5 milijuna kuna, dva milijuna osigurat ćemo vlastitim sredstvima i dom će kroz 15-ak dana biti otvoren. Uložili smo mnogo napora kako bismo sve to realizirali, ali naši vatrogasci su zaslužili takav objekt – naglasio je Očić dodavši da se u Općini Krapinske Toplice vodi računa i o zelenoj politici.

– Iznad Krapinskih Toplica imamo kapelu Marije Magdalene i grob Jakoba Badla i kandidirali smo projekt izgradnje šetnice prema tom objektu. Završili smo kompletnu papirologiju i očekujemo da ćemo povući određeni dio sredstava– zaključio je Očić.
Karlo Ressler istaknuo je da je zadovoljan onime što je dosad učinjeno i što se planira realizirati u Krapinskim Toplicama u narednom razdoblju.

Zeleno Zagorje

– Drago mi je da sam došao i dobio priliku uvjeriti se u sve ono što je načelnik uspio napraviti ovdje i na taj način pokazati da je moguće da Zagorje ostane zeleno s ovakvim projektima koji su počeli na vrijeme, koji su se proveli sa znanjem i koji na pravi način koriste mogućnosti koje nam pruža članstvo u Europskoj uniji. U sljedećem razdoblju imat ćemo priliku iskoristiti više od 24 milijarde eura, od kojih će veliki dio biti usmjeren upravo na zelenu tranziciju i ovakve i slične projekte čiji je cilj očuvati okoliš. Krapinske Toplice i ono što je načelnik Ernest Svažić uspio ovdje napraviti jamče i pokazuju da je takve projekte moguće napraviti na razini Zagorja, da je moguće još pojačati i poboljšati korištenje EU fondova – kazao je Ressler.

Govoreći o Vatrogasnom domu Ressler je istaknuo da je riječ o jednom od projekata koji zorno pokazuju uspješnost Krapinskih Toplica u povlačenje sredstava iz EU fondova, dodavši da je za to potrebna, ne samo želja, već i znanje i razumijevanje o tome kako ti fondovi funkcioniraju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba