PREDSJEDNIK SDP-a PEĐA GRBIN PROVEO DAN U ZAGORJU: Obišao 13 gradova i općina, među kojima i Krapinu

“Poslovno – tehnološki inkubator Krapinsko – zagorske županije pokazatelj je kako bi se županije trebale posvetiti brizi za gospodarstvo”

Objavljeno: 06.05.2021. zagorjeinternational

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin srijedu je proveo obilazeći gradove i općine u Krapinsko – zagorskoj županiji, kako bi stranačkim kandidatima pružio podršku uoči lokalnih izbora koji će se održati 16. svibnja. Nakon Konjščine, Zlatar Bistrice, Mača, Zlatara, Bedekovčine, Gornje Stubice, Stubičkih Toplica, Oroslavja i Zaboka, gdje je i održao press konferenciju, u društvu aktualnog župana i kandidata za novi mandat na toj funkciji Željka Kolara te saborskog zastupnika Siniše Hajdaša Dončića, obišao je i Radoboj, Krapinu, Petrovsko i Đurmanec.

Grbina je u Radoboju dočekala Silvija Puljko, kandidatkinja SDP-a za načelnicu Radoboja, koja je istaknula da je došlo vrijeme za promjene te upoznala predsjednika SDP-a sa svojim programom. Još jedna žena na listi SDP-a ušla je u predizbornu utrku, a to je Irena Šafranko, kandidatkinja za gradonačelnicu Krapine, koja je stranačke kolege dočekala ispred Poslovno – tehnološkog inkubatora Krapinsko – zagorske županije.

IT sektor

Grbin je prilikom obilaska Poslovno – tehnološkog inkubatora naglasio kako građani u pravilu znaju da se Županije bave cestama, zdravstvom i obrazovanjem.

– Ono što se često zaboravlja, a zaboravlja se zato što i županije i pojedini župani to stavljaju izvan fokusa, jest činjenica da bi se županije trebale baviti i gospodarstvom. Poslovno – tehnološki inkubator Krapinsko – zagorske županije pokazatelj je kako bi se županije trebale posvetiti brizi za gospodarstvo, ne samo ono koje imamo danas, nego za gospodarstvo budućnosti. Ovaj projekt je zalog da će se na području ove županije uspješno gospodarstvo odvijati u godinama koje dolaze, zato puna podrška županu Kolaru da nastavi s takvim projektima – rekao je Grbin.
Kolar je istaknuo da je Centar za robotiku i nove tehnologije unutar Poduzetničkog centra potporna institucija poduzetništvu, obrtništvu i strukovnom obrazovanju.

Europski centar

– Bez te poveznice mi nećemo moći djecu pripremiti za tržište rada. Ovdje s našim partnerom, Srednjom školom Krapina, to radimo odlično, u suradnji s Obrtničkom i Gospodarskom komorom, ali i našim poduzećima koja jednostavno trebaju takav kadar. Mi smo prije dvije godine imali jedan razred CNC operatera, danas imamo tri. Za svakoga od njih je garantiran posao na području naše županije. Početna plaća veća je od šest tisuća kuna i to je ono što želimo osigurati mladim ljudima. Želimo im osigurati posao da ostanu živjeti na području županije, s plaćom koja im omogućuje pristojan život – naglasio je Kolar.
Potpredsjednik SDP-a Hrvatske i predsjednik SDP-a KZŽ Siniša Hajdaš Dončić podsjetio je da je Poslovno – tehnološki inkubator otvoren za sve start up-ove.

– Ono što mi je posebno važno, jest da investicije kreću u drugu fazu, da će se raditi Europski centar za solarnu energiju i obnovljive izvore energije, što je još jedna lijepa priča Krapinsko – zagorske županije. Ovdje smo i da podržimo našu kandidatkinju za gradonačelnicu Irenu, koja sa svojom energijom i voljom vrlo dobro radi kampanju i vjerujem u njen dobar rezultat – poručio je Hajdaš Dončić.

Nakon Krapine, Grbin je obišao Petrovsko, u društvu Monike Poslončec, kandidatkinje SDP-a za načelnicu Petrovskog, a svoj posjet Zagorju završio je u Đurmancu, gdje ga je dočekala Mia Leljak, kandidatkinja za načelnicu Đurmanca, ujedno nositeljica liste za Općinsko vijeće.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba