Grad Pregrada dodijelio gotovo 300 tisuća kuna za programe i projekte šest sportskih udruga

“Kontinuirano promoviramo sport kao način života, a to potkrepljuje i titula Europske zajednice sporta koju nosi naša Turistička zajednica”

Objavljeno: 06.05.2021. zagorjeinternational

U Gradskoj vijećnici u Pregradi u srijedu su potpisani ugovori o dodjeli financijskih sredstava udrugama u sportu.
Temeljem provedenog javnog natječaja Sportske zajednice grada Pregrade te Odluke o dodjeli financijskih sredstava, dodijeljeno je ukupno 297.900 kuna za projekte i programe šest udruga u sportu.
Sredstva za financiranje svojih projekata ostvarili su Hrvatsko planinarsko društvo Kunagora, Nogometni klub Pregrada, Šahovski klub Pregrada, Športsko – ribolovno društvo Gorica, Ženski nogometni klub Pregrada i Teniski klub Pregrada.

Kontinuirana ulaganja

Potpisivanju ugovora prisustvovao je gradonačelnik Marko Vešligaj, koji je čestitao svim prisutnim predstavnicima udruga te im zaželio uspješan rad u 2021. godini. Istaknuo je kontinuirano ulaganje Grada u razvoj sporta u svrhu uključivanja što većeg broja građana u sportske aktivnosti i promociju zdravog života te povećanja dostupnosti sporta građanima i građankama.
Među projektima koji doprinose razvoju sporta na području grada, spomenuo je uređenje pomoćnog igralište NK Pregrada, podršku izgradnji teniskih terena kroz osiguravanje zemljišta, financijskih sredstava i organizaciju crowdfunding kampanje, a posebno je pohvalio i volonterske akcije Sportske zajednice.

Sport i zdravlje

– Grad Pregrada kontinuirano promovira sport kao način života. Čini to kroz sinergiju sporta i zdravlja, a to potkrepljuje i titula Europske zajednice sporta 2021., koju ponosno nosi Turistička zajednica područja “Srce Zagorja”, odnosno, gradovi i općine koje okuplja, a među kojima je i Pregrada – rekao je gradonačelnik Vešligaj.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba