PA ŠTO MU JE TO TREBALO? Prava drama u Pregradi

UHIĆEN MOTOCIKLIST (23): Nije se želio zaustaviti na znak policajaca, vozio iako mu je dozvola poništena i to motocikl koji je neregistriran, neosiguran i za koji nije plaćen porez

Objavljeno: 05.05.2021. zagorjeinternational

U utorak u 16.40 sati, prilikom nadzora prometa u Pregradi, policijski su službenici zaustavili 23-godišnjaka koji je upravljao motociklom.
Vozač se prvotno nije zaustavio na znak policijskih službenika, već je nastavio vožnju, pa su policijski službenici službenim vozilom krenuli za navedenim vozilom i pokušali ga zastaviti koristeći svjetlosne signale ugrađene na službenom vozilu, nakon čega se motociklist zaustavio. Provjerama je utvrđeno kako je motociklom upravljao 23-godišnji hrvatski državljanin kojem je vozačka dozvola poništena zbog sakupljenih negativnih bodova, kako je motocikl neregistriran i neosiguran te je daljnjim provjerama utvrđeno kako je motocikl uvezen iz Republike Slovenije, a da pritom nije plaćen porez. Stoga je vozaču vozilo privremeno oduzeto od strane djelatnika Carine.
Temeljem članka 134. Prekršajnog zakona, 23-godišnjak je uhićen od strane policijskih službenika te je danas uz optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o obveznim osiguranjima u prometu, doveden na Općinski sud u Zlataru Stalna služba u Krapini, gdje mu je izrečena zatvorska kazna u trajanju od 30 dana, na što se primjenjuje uvjetna osuda na jednu godinu, novčana kazna od 9300 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od devet mjeseci.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba