Stiglo novo vatrogasno vozilo za DVD Vrbno

NAČELNIK POLJAK: Ako je netko zaslužio da se o njemu vodi posebna briga, onda su to naši vatrogasci – uvijek su tu kad nam treba pomoć

Objavljeno: 05.05.2021. zagorjeinternational

U prostorijama Državne vatrogasne škole u Zagrebu, u utorak je, u sklopu obilježavanja Dana vatrogastva, održana svečana primopredaja 75 kombi i 15 interventnih vatrogasnih vozila. Jedno od tih vozila stiglo je i u Dobrovoljno vatrogasno društvo Vrbno u općini Bednja.
Načelnik Bednje Damir Poljak tom je prigodom istaknuo važnost vatrogasaca i njihova rada za cijelu zajednicu.

Zahvala Vladi

– Ako je netko zaslužio da o njemu vodimo posebnu skrb, onda su to naši vatrogasci. Uvijek su tu kada zatreba i uvijek na njih možeš računati. Svih ovih godina štitili su nas i našu imovinu, radili s mladima. Tu su kada nas zadese prirodne nepogode, a u posljednjih godinu dana pomogli su i u radu Stožera civilne zaštite vezano uz epidemiju koronavirusa. Ukratko, uvijek su tu kada nam treba pomoć i na tome im od srca hvala – rekao je Poljak.
Uputio je i zahvalu Vladi RH, koja je nakon požarne sezone 2017. godine i katastrofalnog požara u Splitu, pokrenula proces modernizacije vatrogastva.
Vozila su nabavljena temeljem Ugovora o provedbi aktivnosti opremanja i osposobljavanja vatrogasnih zajednica za 2019. godinu, zaključenog između Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske vatrogasne zajednice te Programa opremanja i osposobljavanja vatrogasnih zajednica za 2019. godinu. Isporučena su kombi vozila Opel Vivaro, a ovo je prva podjela vozila temeljem navedenog ugovora.

Blagoslov vozila

Vozilo su svečano dočekali članovi DVD-a Vrbno, predsjednik Vatrogasne zajednice općine Bednja Mirko Bistrović, zapovjednik VZO-a Davor Hojski te brojni mještani. Vatrogasce i vozilo blagoslovio je vlč. Danijel Herceg.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba