Predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković u Krapini iskazao podršku kandidatu za župana Ernestu Svažiću te Zoranu Greguroviću, gradonačelniku Krapine koji se bori za svoj treći mandat

“Dokazali smo da smo zaista privrženi razvoju lokalne i područne samouprave i ravnomjernom regionalnom razvoju Hrvatske. Veselim se suradnji s Ernestom, Zoranom i svim našim kandidatima”

Objavljeno: 05.05.2021. zagorjeinternational

Predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković, u sklopu kampanje za lokalne izbore, posjetio je Krapinu, gdje je istaknuo kako daje svoju punu podršku stranačkom kandidatu za krapinsko – zagorskog župana Ernestu Svažiću i njegovoj zamjenici Ani Kruhak te Zoranu Greguroviću, gradonačelniku Krapina u dva mandata koji je ponovno ušao u izbornu utrku.

Četiri načela

– On mi je malo prije pokazao svoj program “I dalje zajedno za Krapinu”, s 300 milijuna kuna investicija u mandatu koji je iza njega. Naša je Vlada do sada dokazala da smo zaista privrženi razvoju lokalne i područne samouprave i ravnomjernom regionalnom razvoju Hrvatske. Cilj naše politike kroz četiri osnovna načela, a to je sustavan i stalan dijalog sa županima, gradonačelnicima i načelnicima, zatim integracija Ureda državne uprave i županija da bismo tako dali više ovlasti županijama i time ih učinili snažnim akterima u hijerarhiji vlasti u RH, treće je fiskalna decentralizacija koja je ostavila županijama i gradovima 3,3 milijarde kuna više od 2017. godine do danas. Tako su svi bili u poziciji da na učinkovitiji način realiziraju svoje političke prioritete. Konačno, četvrto je projektna suradnja, gdje smo ulagali, bilo sredstva državnog proračuna ili sredstva iz EU fondova, odnosno kroz angažman javnih poduzeća koja su uređivala prometnu infrastrukturu i pomagala gospodarstvo, malo i srednje poduzetništvo i jačala otpornost hrvatskog gospodarstva u vrijeme COVID krize. U Krapinsko – zagorskoj županiji, kada gledamo ukupno, to je 100 milijuna kuna prihoda više godišnje u odnosu na 2017. godinu, 225 milijuna eura ugovorenih europskih sredstava te 222 milijuna kuna investiranih za očuvanje radnih mjesta u proteklih 14 mjeseci. Na tom tragu veselim se suradnji i s Ernestom Svažićem i sa Zoranom Gregurovićem, kao i sa svim našim drugim kandidatima te im od srca želim uspjeh na lokalnim izborima 16. svibnja – poručio je Plenković.

EU fondovi i ministarstva

Svažić je rekao kako bi se uz konstruktivnu suradnju nove županijske vlasti i Vlade Republike Hrvatske pozicija KZŽ mogla znatno poboljšati, dok je aktualni gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, koji je ušao u utrku za još novi mandat na čelu grada, istaknuo kako se mnogo toga napravilo na području grada Krapine, mnogo je projekata pokrenuto i puno je njih pred realizacijom.

– Sve to ponajviše zahvaljujući pomoći iz EU fondova, ali, naravno, i iz resornih ministarstava te zahvaljujući pomoći Vlade Republike Hrvatske, zato što s našim proračunom ove projekte sigurno ne bismo mogli ostvariti. Stoga zahvaljujem predsjedniku Vlade RH, gospodinu Plenkoviću, na dosadašnjoj pomoći, a siguran sam da će takva pomoć biti i u razdoblju koje je pred nama – istaknuo je Gregurović. (ab, jj, vc)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba