Kaže kako se osjeća spremnim i dalje obnašati tu dužnost, uz sve obveze, odgovornosti i izazove koje ona donosi

Kao kandidat grupe birača, aktualni načelnik Desinića Zvonko Škreblin kreće u utrku za još jedan mandat na čelu općine

Objavljeno: 04.05.2021. zagorjeinternational

Kao kandidat grupe birača, aktualni načelnik Desinića Zvonko Škreblin kreće u utrku za još jedan mandat na čelu općine.

– Svjestan u potpunosti svih aspekata, obveza, odgovornosti i izazova koje načelnička funkcija svakodnevno nosi sa sobom, također svjestan i upoznat s odgovornošću i obvezama članica i članova predstavničkog tijela, predajem kandidature i njenom pravovaljanošću postao sam kandidat za načelnika za naredno mandatno razdoblje – ističe Škreblin, koji je i nositelj kandidacijske liste grupe birača za izbor članova desinićkog Općinskog vijeća. Na listi su i Frido Kolarec, Božo Matošec, Martina Lugarić, Maja Žučko, Ivan Šlogar, Kristijan Škreblin, Igor Ricijaš, Sanja Štrok Šlogar, Karolina Antolić, Sanja Mlakar, Maja Hrženjak i Jerko Petrović.

Reorganizacija JLS

– Kako se približavao kraj mandata općinskog načelnika, od određenog broja mještana, dosadašnjih suradnika, nezavisnih i političkih opcija – Općinske organizacije Hrvatske demokratske zajednice Desinić, pružena mi je podrška i potpora oko nastavka, odnosno, pokušaja nastavka obnašanja funkcije općinskog načelnika. Kao jedan dodatni motiv poticaja i podrške za nastavkom, nalazi se i u najavljenoj i planiranoj reorganizaciji jedinica lokalne samouprave, pri čemu smatramo da bi se upućenošću u svu postojeću problematiku naše sredine, u zemljišno – pravne mogućnosti i druge mogućnosti ulaganja, uz upućenost i provedbu višegodišnjeg rada na ulaganjima koje su specifične po pitanju etapnih izvedbenih mogućnosti ili financijskog zaokruživanja troškova (kanalizacija, vodoopskrba), u najvećoj mjeri doprinijelo i osiguralo njihovo prepoznavanje, važnost i, naposljetku, preuzimanje i izvedba i u sklopu budućih reorganiziranih jedinica. Po sagledavanju svega navedenoga, osobno se osjećam spremnim obnašati ovu dužnost, uz konstruktivnu potporu i podršku članova i članica svoje liste, nezavisnih opcija, političkih opcija i subjekata naše sredine, u suradnji sa svim članicama i članovima budućeg općinskog vijeća, naravno, isključivo ako mještani tako misle, žele i potvrde na dan lokalnih izbora. S programom naše liste grupe birača, a kojim je obuhvaćen nastavak ciljanog infrastrukturnog ulaganja, socijalni i društveni aspekt djelovanja lokalne sredine, kao i programi usmjereni prema mladima, aktivnosti i slobodno vrijeme mladih, kao i programi i pomoć kod stambenog uređenja i zbrinjavanja, upoznat ćemo mještane te će on biti nit vodilja za sljedeće mandatno razdoblje, u suradnji izvršne vlasti i svih članova predstavničkog tijela – pojašnjava Škreblin.

Realni programi

– Moj osobni pristup radu i ovoj funkciji, suradnji u provedbi programa i ciljeva, kao i pristup zajedničke liste i suradnika, temelji se na realnim i dostižnim programima i stavkama po pitanju financijskih i zakonodavnih okvira, uz prepoznavanje, priznavanje i pokušaje unaprjeđenja slabijih točaka te ostvarivanje uvjeta za održavanje onih dobrih, osluškivanje kritika, razmatranje prijedloga, uvažavanje primjedbi i različitosti, pronalasku načina i alternativa i prije svega nastavku i upornosti. U trenucima kada se čini da je konačni rezultat dalek, vjerovati i pokazati da spoj svega poluči rezultate, neke prije, neke kasnije. U ime naše liste upućujem zahvalu za dosadašnju potporu, zahvaljujem i na razmatranju kandidacijske liste grupe birača za naredno mandatno razdoblje. Osobno želim zahvaliti svima koji su mi pružili podršku i potporu za kandidiranje na funkciju općinskog načelnika. Također koristim priliku da zahvalim svim zamjenicima, predsjednicima Općinskog vijeća, članicama i članovima Općinskog vijeća, poduzetnicima, obrtnicima, OPG-ovima, predsjednicima te članicama i članovima udruga, rukovodstvu i djelatnicima ustanova i institucija na našem području, suradnicama i suradnicima te svim subjektima i pojedincima koji su na bilo koji način uključeni u dio ovog puta, zajedničkog rada i oblikovanja naše sredine – zaključuje Zvonko Škreblin.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba